Oktatási vállalkozás Lego kockákkal

Lego
Lego / Az építkockák képezik a vállalkozás alapját
Péntek
2021.08.06.
Az Edukido Legoval alapozna meg a jövő generációinak.
 

A legtöbben nosztalgiával tekintünk vissza a gyermekkorunkra és a kedvenc játékainkra. Akkoriban kevés gyerek vagy akár szülő gondolt volna arra, hogy egy-egy játéknak meghatározó szerepe lehet egy gyermek felnőtt korára.

A lengyel Eudukido hálózata játékos módszertannal célozza meg a készségfejlesztés műfaját, a gyerekek élethosszig tartó, értékes kompetenciákat sajátíthatnak el és mindezt csupán Lego-val.

Az Edukido-nak több, mint 200 oktatási programja van 3 és 12 év közötti gyerekek számára. A fiatalok gyakorlatiasan ismerkedhetnek meg tudományos és technológiai témákkal, mindezt szórakoztató módon miközben új barátokra is szert tehetnek. Piotr Szczepkowski, az Edukido társalapítójának elmondása szerint a hálózat célja, hogy kiváncsiságra sarkallja a gyerekeket és az absztrakt gondolkodásra buzdítsa őket, mindezt gyakorlatokon keresztül, nem pedig magolással.

Lengyelországban a hálózat 400 egységig tervezi a terjeszkedést az országos lefedettséghez, de mindeközben külföldre is tekintgetnek. A cég jelenleg hazánkban, Romániában, a Balkán országokban, Csehországban és Szlovákiában keres partnereket.

Anna Stasiuk, a cég ügyfélkezelésért felelős vezetője szerint az Edukido kiváló helyzetből indul a piacon: „Nincs közvetlen versenytársunk. Sok hálózat kínál robotikához kapcsolódó órákat, de semelyiknek sincs kreatív építésre alapuló programja, amely a tanulási folyamat alapját képezhetné.”

Az Edukido nem csupán a terjeszkedésre helyezi a hangsúlyt. A hálózat vezetése fontosnak tartja az órák minőségének fenntartását is, a lefedettséget nem csupán új egységek nyitásával tervezik elérni. Az Edukido Mini program lehetőséget ad a brandnek, hogy kisvárosokat is meglátogasson. Így az ott élő gyerekek a többnyire csak nagyvárosokban elérhető oktatáshoz is hozzáférhetnek.


Franchise tanácsadó