Egy ex-McDonald’s dolgozó élményei

McDonald's
McDonald's / Egy alkalmazott tálalt ki a hálózat bennfentes "titakiról"
Hétfő
2021.04.19.
Egy korábbi McDonald’s dolgozó videói vírusként járták be a TikTok-ot, ahol a hálózat „titkairól” beszél.
 

A New York-i Dessy Joseph 2013 és 14 között dolgozott a franchise óriásnál, azóta több mint 30 videót osztott a cég belső dolgairól, a felvételekről pedig az Insider írt részletesebben. 

Természetesen, ahogy ezt Dessy is elmondja videói elején, ez az ő saját tapasztalta, így nem tudja, hogy más éttermekben is hasonlóan mennek-e a dolgok. 

A fagylalt automata működik 

Az első felvételen, melyet azóta több mint 22 millióan néztek meg, arról beszél, hogy a jégkrém gép szinte sose áll le és teljesen jól megy. Mégis van egy ok amiért gyakran rá kerül a nem működik tábla. 

„A fagyi automata szinte sose romlott el, ahol én dolgoztam” mondja „Csak nem akartuk kicserélni a nehéz mixet, ami a gépbe került, nem is beszélve arról, hogy a cseréhez létra is kellett, és legalább 20 perc mire a keverék megfagy, és újra lehet fagyit venni.”

Ne rendelj Karamellás dolgokat

A videójában konkrétan a Caramel Sundea elkészítésén akadt ki. Elmondása szerint a karamellt nagy „fém szemetesekben” tartották, ezzel a nagy probléma, hogy a meleg és vízgőz remek a gombásodáshoz. Sőt sokszor az újat csak ráöntötték a régire különösebb takarítás nélkül.

„Én többet nem eszek ilyet. Remélem ti sem.”

A tálcák

A negyedik videóban a vendégek tálca használatára tér ki, illetve arra, hogy ők a tálcát áttörölték egy vizes ronggyal, de így is maradhatott rajta olyan, aminek nem kellett volna. Ami azért probléma mert a tálca gyakran, orrfújás vagy tüsszentés áldozata lesz. 

„Láttam olyat, hogy valaki direktbe a tálcára fújja az orrát.”

Itt szeretnénk megkérni arra mindenkit, hogy ne csináljon ilyet.  (szerk.)

„Ne a tálcáról egyél mindig rakj rá valamit.” 

Honnan tudod, hogy friss

„Sokszor előre elkészítettük a fogásokat, és egy melegített pulton hagytuk, így ha egy fogás felkerült a melegítőre az addig ott volt amíg valaki meg nem rendelte. A végén már lehetetlen eldönteni mikor készült, a gyakori fogásokból mindig volt kész néhány darab. A legtöbben csak sajtot kérnek rá, amit könnyű utólag is rárakni.”

„A legegyszerűbb, ha nem kérsz valamit a szendvicsbe, ami alapból benne van, a sajtot utólag rá lehet rakni, de az öntetet nem lehet kivenni a szendvicsből.”

Természetesen a McDonald’s más Amerikában, mint hazánkban, így nem tudjuk garantálni, hogy ugyanezek a praktikák nálunk is működnek. Ha érdekelne a videók a TikTok-on jodessy néven találod meg Desssy-t, illetve a McDonald’s-os tartalmakat összegyűjtve a Insider-en találod.


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.