Így képzeli el a KFC a jövő éttermét

KFC új étterme
KFC új étterme / A megszokott piros fehér színek mögött egy új rendszer lapul
Péntek
2021.03.05.
A tavalyi év végén az amerikai franchise óriás bemutatta a következő generációs éttermét, a koncepció a „digitális élményre” helyezi a hangsúlyt. De mit is jelent ez pontosabban? Kigyűjtöttük a jövő gyorséttermének legérdekesebb vonásait.
 

Modern megjelenés

Az új étterem a megszokott piros-fehér színben pompázik, a legérdekesebb rész a nagy piros, világító kosár, ahol azok vehetik át rendelésüket, akik online kérték ki kedvencüket, így külön részt biztosít a lánc az online sorban állásnak.

A parkolóban is kialakításra kerül egy olyan zóna, ahol csak azok várakozhatnak, akik online rendeltek. Ezzel a lehetőséggel is szeretné a KFC felgyorsítani drive-thru-s kiszolgálását és megelőzni a hosszú sorokat. 

A belső kialakításban is megjelenik egy önkiszolgáló rész, ahol - a McDonald’s-nál már megszokott - kioszkoknál lehet majd rendelni. 

Több modell

Az expressz modell, mely lényegesen kisebb, feladja a helyben fogyasztás lehetőségét, csak elviteles rendelést tesz lehetővé. A belső térbe nem is kerülnek asztalok, habár a teraszon továbbra is le lehet majd ülni. Persze nagy kérdés, hogy ez az egyszerűsített modell, mennyire fog Európában elterjedni.

Célok és előzmények

Az új üzleti modell megjelenését elsősorban a koronavírus hatásának tudhatjuk be, hiszen a harmadik negyedévében a KFC drive-thru forgalma több, mint 60 százalékkal nőtt. A drive-thru azért is lehet fontos a láncnak, mert ennek köszönhetően a járvány ellenére az egységek átlagos bevétele csak 14 százalékkal esett ebben az időszakban a 2019-es adatokhoz képest. A hálózatnak pedig már hatalmas szüksége volt a változtatásra, hiszen míg 10 éve még a 7. legnagyobb gyorsétterem lánc volt a tengerentúlon mára már visszacsúszott a 13. helyre 

Az új modell a KFC tervei szerint idén megjelenik, ám előszőr természetesen csak az Egyesült Államokban lesz elérhető.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.