Behálózza Európát a lengyel programozóiskola

Coders Lab
Coders Lab / A franchise hálózat összeköti a programozást tanuló diákokat a munkaadókkal.
Csütörtök
2021.02.11.
A járványhelyzet ellenére két új országban is nyitott a lengyel Coders Lab programozó iskola.
 

Mind a tantermi oktatást és mind pedig a határokon átívelő terjeszkedést nehéz helyzetbe hozta a pandémia. Ennek ellenére a Coders Lab még tavaly év végén is tudott nyitni Ausztriában, amikor a második hullám közepette szinte mindenhol lezárások voltak. Idén pedig máris a következő egységüket nyitják, ezúttal Spanyolországban, Európa másik sarkában.

Az új spanyol egység már egy coworking iroda részeként lesz kialakítva, így szándékoznak a hálózat vezetői összekötni a programozó képzést elvégző diákokat leendő munkaadóikkal. Az új átvevő - Oxygen Workspace - az oktatás mellett egyben szabadúszó szolgáltatásokat biztosítanának cégek számára és egyszerre oktatnák az egyéni vállalkozóként dolgozó programozókat.

Az osztrák átvevő egy nemzetközi oktatócsoport, az eduPRO GmbH. Számos különböző képzés mellett most a Coders Labs tananyagán keresztül már informatikai témákban is fel tudják készíteni a diákokat.

Spanyolország a negyedik ország - Ausztria, Románia és Indonézia mellett-, ahol már franchise rendszerben iskolát nyit a Coders Lab. A koncepció tovább keresi partnereit elsősorban Európában, így hazánkban is.

A COVID helyzetre való tekintettel a hálózat vezetői március végéig támogatják az új belépő partnereket is, így az új franchise átvevők ebben időszakban a csökkentett belépési költséggel – 10 ezer euró mellett – nyithatnak saját Coders Lab egységet.


Franchise tanácsadó