Wendy’s
Wendy’s / A hálózat a Pizza Hut mellett közel 400 Wendy’s étteremmel is rendelkezik.
Péntek
2020.07.10.
A hálózat legnagyobb átvevője, a közel 1300 egységgel rendelkező NPC csődöt jelentett.
 

Korábban már irtunk arról, hogy a Gold’s Gym amerikai franchise óriás legalább 60 egységét bezárta a pandémia okozta csőd miatt. Azonban a hónap elején egy Magyarországon sokkal jobban ismert hálózat a Pizza Hut is hasonló helyzetbe került.

A rendszer legnagyobb átvevője az NPC International Inc. jelentette be, hogy a nem tudja tovább finanszírozni egységeit. A pizzéria láncnál is sok kísérlet volt a forgalom növelésére, de sem a drive-thru, sem pedig a házhoz szállítás nem tudta a víz felett tartani az éttermeket.

A kansasi NPC International hivatalos közleménye szerint, újra tárgyalják a szerződéseket a hitelezőkkel, hogy csökkentsék a vállalat hosszú távú hiteleit, és helyre állítsák a cég tőke állományát.

Az NPC jelenleg közel 1 milliárd dollár adóssággal rendelkezik, a helyzet enyhítésének érdekében a vállalat jelenleg saját befektetőitől kér támogatást, illetve az éttermeinek egyrészét is áruba bocsátja.

A cég jelenleg 1,225 Pizza Hut és 385 Wendy’s tulajdonosa, több mit 7,500 teljes állású dolgozóval és közel 30,000 részmunkaidős kollégával rendelkezik. Az NPC 30 államban és Washingtonban is jelen van éttermeivel, és a vállalat ígéri, hogy senkit sem küld el, illetve egy pizzériát se zár be.

A Pizza Hut bízik abban, hogy franchise partnerük sikeresen végre hajtja a tervezett lépéseket, és újra lendületbe tud jönni. Az utóbbi 1-2 hónapban a hálózat az eddigi legmagasabb házhozszállítási adatait érte el, mely reményt adhat minden átvevőnek.

A járvány előtt sem volt felhőtlen a Pizza Hut élete, az utóbbi években a Domino’s megelőzte a forgalom tekintetében, ezzel átvéve a vezető szerepet az Egyesült Államokban. Az idei első negyedév sem hozott sok jót a hálózatnak, hiszen csak az Államokban 9 százalékkal esett vissza a forgalmuk. Sőt a Pizza Hut tulajdonosa a Yum Brands is megérezte a válságot, a vállalat többek között a KFC és a Taco Bell tulajdonosa, melyek forgalma szintén visszaesett 2, illetve 4%-kal.

Az NPC nem csak a Pizza Hut legjelentősebb franchise partnere, hanem az egyesült államokban legnagyobb éttermi átvevője (egységszám alapján). A kansasi cég régóta a hálózat gerincét képezi, az államokban lévő 7500 Pizza Hut 16%-át birtokolva. Ebből is látszik, hogy a koronavírus nem csak emberi, hanem komoly gazdasági károkat hordoz magával, melyek talán az éttermi szektorban nyilvánulnak meg a leglátványosabban.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.