Mit tesz a McDonald’s a koronavírus ellen?

Koronavírus
Koronavírus / A gyorséttermi óriás biztosabb helyzetben van konkurenciájához képest
Kedd
2020.05.19.
A McDonald’s több, mint egy franchise hálózat, a cég vagyonának és jövedelmének jelentős részét ugyanis az ingatlanjai teszik ki.
 

Az Egyesült Államokban a hálózat éttermeinek üzlethelységeit gyakran az átvevő a rendszergazdától bérli. Az Amerikai Nemzeti Ingatlan Fejlesztő iroda szerint ennek a modellnek köszönhetően vált válságállóvá a koncepció, hiszen a többféle bevételi forrás miatt sokkal jobban kezeli a kríziseket a központ.

Ez a struktúra még a tengerentúlon is egyedi, a McDonald’s versenytársai így sokkal érzékenyebb az eladási számok csökkenésére, minthogy az ő jövedelmük csak abból származik.

A 2019-es év végére a McDonald’s az amerikai franchise egységei 80 százalékát adta bérbe az átvevőknek, így ha egy étterem forgalma drasztikusan lecsökken vagy akár veszteségesé válik hosszú távon, egyszerűen ki lehet adni másnak az ingatlant. Erre azonban nem valószínű, hogy a közel jövőben sor fog kerülni.

Jelenleg az átvevők örülnek a leginkább a furcsa üzleti modellnek, mert a franchise központ a járványra való tekintettel jelentősen csökkentette a bérleti díjakat (az átvevő a központtól bérli az üzlethelységet), illetve lehetőséget biztosít a partnereknek a bérleti díjak halasztására.

Habár ezek az intézkedések segítik az éttermek nyitvatartását, de nem oldják meg az átvevők fő problémáját a forgalom és a jövedelem csökkenését. 

Blake Casper aki a McDonald’s partnerek közel 70%-át képviseli, úgy vélekedik, hogy a hálózat nem nyújt komoly segítséget, és sokkal nagyobb mértékben kéne támogatnia partnereit ebben a nehéz időszakban


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.