Óvoda franchise terjeszkedne hazánkban

Maple Bear / A kanadai óvodahálózat
Csütörtök
2020.04.09.
A világ egyik legnagyobb óvoda hálózata Magyarországon terjeszkedne tovább. A Maple Bear tavaly év végén nyitott Romániában, ám már további partnerek keres a régióban.
 

A Maple Bear egy kanadai franchise hálózat, mely iskolaelőkészítőket, illetve óvodákat üzemeltet a világ számos pontján, Ausztrália kivételével az összes kontinensen van egységük. Jelenleg több, mint 350 egységet üzemeltetnek 17 országban. Ám nem csak óvodák tartoznak a portfóliójukba, hanem iskolák, sőt még egyetemek is. Európában az utóbbi évben kezdtek el terjeszkedni, Romániában 2019-ben nyitottak, idén pedig bolgár egység megnyitása van tervben.

A Maple Bear vezérigazgatója Rodney Briggs két éve mérte fel az európai piacot, saját elmondása szerint akkor úgy ítélték meg, hogy a közép-kelet-európai szektor ideális lenne a hálózatnak, úgy érezték, hogy itt van kereslet a szolgáltatásaikra leginkább.

Egy évre rá meg is találták a román partnert, aki rögtön nyitott is. Azóta két újabb egység kialakítása kezdődött meg, melyek nyitását idén ősszel tervezi a hálózat.

A franchise rendszer elsősorban olyan partnereket keres, akik az oktatási szektorban dolgoztak vagy van oktatási tapasztalatuk. Olyan óvodákkal is szívesen dolgozna a Maple Bear, akik átszeretnék venni a kanadai oktatási modellt. A hálózat célja egy új hazánkban egyedülálló ovi koncepció bevezetése.

A franchise díja 50.000 Euró, habár ez városonként változhat, az oktatás költségeit a partnerek határozhatják meg. A Maple Bear magát a prémium kategória alsóbb szegletébe pozícionálja, főleg középosztálybeli családokat céloznának meg hazánkban.

A Romániában üzemelő egység egy éve nyílt meg, jelenleg nyolcan tanítanak az óvodában, akiket a Maple Bear csapata képzett ki. A hálózat oktatási rendszere a kanadai mintára épül, mely egy külön előnye a rendszernek, hiszen Kanada rendszeresen magas helyezést ér el a PISA tesztekben, még más angol-anyanyelvű országokhoz képest is.


Rodney Briggs / A Maple Bear elnök-vezérigazgatója
Franchise tanácsadó