Megnyílik a világ legnagyobb Starbucks kávézója

A Starbucks Chicago-i egysége
A Starbucks Chicago-i egysége / Azontúl, hogy az új designok és termékek kipróbálására szolgál státusz szimbólumként szerepet kap az új kávézó.
Hétfő
2019.09.23.
A CCN Business számolt be elsőként arról, hogy az amerikai márka Chicagóban megnyitja a világ legnagyobb kávézóját.
 

A cég hivatalos közleménye szerint az egység november 15.-én nyitja meg kapuit. A 4,000 m2-es kávézó a tokiói Starbucksot taszítja le a rangsor éléről, több mint 1,000 m2-rel meghaladva azt.

A hatalmas üzletben nem csak kávézó lesz, a betérő vendégek fogyaszthatnak teákat, kávét frissen őrölt babból, de emellett koktél bár is üzemel, sokkal nagyobb étel és ital választékot kínálva, mint ahogy azt a hagyományos Starbucksokban megszokhattuk.

Amikor a Starbucks 2017-ben bejelentette a chicagói helyszínt, annyit tettek hozzá: „szenzációs” lesz, a kávézó célja a Starbucks kávéink bemutatása és felszolgálása a világ minden tájáról. Az egységeben a hálózat kézműves pékségkoncepciója, a Princi is helyet fog kapni.

A Starbucks ezeket a hatalmas egységeket használja az új designok és termékek kipróbálására - és betartja azon ígéretét, hogy "harmadik helyet" kínál az otthon és a munka között, a gyorsaságra és a kényelemre összpontosítva.

A Starbucks mindig is a "gazdagabbak márkája" volt, ezt a Morningstar elemzője, R.J. Hottovy jegyezte meg korábban a CNN Business-nek.

Összesen 6 ilyen hatalmas egysége van a Starbucksnak különböző nagyvárosokban, így például New York-ban és Shanghai-ban, hazánkhoz legközelebb lévő pedig Milánóban.

A Starbucks korábban egyszerre tervezte 1000 kisebb és több komolyabb - a chicagóihoz hasonló egység - kialakítását. Kevin Johnson vezérigazgató úgy nyilatkozott a CNN Business-nek, hogy ennek ellenére, nem terveznek a közel jövőben ilyen óriási egységeket nyitni, de "Nagyon örülünk annak, ahogy ezek az üzletek teljesítenek" - mondta.

A hálózat folyamatosan nyitja újabb és újabb egységeit, fejleszti módszereit és termékeit. Ez a taktika kifizetődő: a tavalyi évben nyitott kávézókban az eladások világszerte 6%-kal nőttek a harmadik negyedévben - olvasható a Starbucks legutóbbi beszámolójában. A nettó árbevétel meghaladta a mindenkori rekordot, 6,8 milliárd dollárt érve el. A Starbucks részvények értéke 50%-ot nőtt a tavalyi éveben.


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.