Új célcsoport felé nyit a McDonald's

Méh szállások / McDonald's hirdetések ezentúl kettős célt szolgálnak, hiszen a méheknek is szállást nyújtanak.
Péntek
2019.09.20.
Az amerikai franchise új, innovatív projektjével próbál nyitni más területekre is.
 

A svédországi McDonald's legújabb projektje a méheket célozta meg, a közúti hirdetőtáblák hátoldalába ágyazott méh szállásokkal.

A JC Decaux reklámcéggel együtt indított kampány ebben a hónapban debütál. A Jarfallában Stockholmtól nem messze lévő svéd városban, az észak felé néző reklámtáblák hátsó oldalára kerülnek a szállások (a kutatók szerint a méhek a dél-délkeletre néző szállásokat kedvelik.)

Hat fából készült méh szálloda kerül egy hirdető tábla hátára. „A méhek beporzása nélkül az élelmünk egy harmada veszélyben lenne” Írja a McDonald’s. „A svédországi vad méh populáció legalább 30%-a veszélyben van, hiszen az életterük folyamatosan csökken”.

Jelenleg 274 méh faj él Svédországban, köztük 37 féle lódarázs. Közülük legalább 100-nak csökken vagy várhatóan csökkeni fog a száma megfelelő beavatkozás nélkül. A fő ok a mezőgazdaság radikális változása, de az urbanizáció is jelentősen csökkenti az életterüket. Szerencsére a méhek többsége alkalmazkodik a városi élethez, ebben is sokat segíthetnek a méh „szállodák”.

A McDonald’s reménye szerint minden svéd átvevőnek lehetősége lesz ilyen méh otthonok elhelyezésére. A hálózat 2020 tavaszán tervezi nagy számában növelni a szállások számát.

A hálózat már korábban is sok energiát fordított a hasonló projektekre, Május 20-án a méhek világnapján bemutatták a „legkisebb McDonald’s egységet” ami igazából egy méh kaptár.

 „Svédországban sok McDonald’s tetőterébe már beengedték a méheket, az elképzelés kicsiben indult, de mára elterjedt.” Írja a NORD DDB. „Egyre több partnerünk kezdi a füvet virágokra és más növényekre cserélni, mindez nagyon sokat segít a vad méhek visszatérésében.”

A gyorsétterem hálózat egyre környezet tudatosabban működik a skandináv országban. Már 55 egység rendelkezik elektromos autó töltőállomással, és a jövőben ezt a szolgáltatást minden autós kiszolgálással rendelkező McDonald’s-ban tervezik bevezetni.

„A McDonald’s régóta részt vesz a töltőállomások létrehozásában Svédországban” mondja Christoffer Rönnblad a hálózat svédországi marketing igazgatója.”Egyre több és több ember választja az elektromos autókat, és mi szeretnénk része lenni ennek a trendnek, a jó döntések támogatásával.”


A legkisebb / Májusban nyitott meg a világ legkisebb McDonald's egysége Svédországban.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.