Globális trend / A közösségi mosodák évtizedek óta bevett és népszerű helyszínek, különösképpen Nyugat-Európában. Napjainkban azonban ez egy globális jelenséggé vált, ami egyre erősebben van jelen Közép-Kelet-Európában is.
Hétfő
2019.06.17.
Az LG Laundry Lounge mosodahálózat számára megvolt az európai premier. Most a magyar piacot töltenék meg franchise partnerekkel.
 

Kevesebb szabadidő, kisebb élettér és magasabb rezsi költségek – napjaink változó életritmusa vezetett az önkiszolgáló mosodák felemelkedéséhez. Sok évtizeden keresztül, különösképpen a nyugati országokban, a szennyes közösségi mosodában történő tisztítása egy teljesen mindennapos szokássá vált, a turisták és üzleti utazók számának növekedésével pedig ez mára egy globális jelenséggé vált.

Ezt a trendet ismerte fel a jólismert LG Electronics vállalat is, amire alapozva megalkotta modern önkiszolgáló mosoda koncepcióját, és elindította az LG Loundry Lounge márkát. Az első mosoda New Yorkban nyílt 2012-ben, az európai premierre pedig 2015-ben került sor egy zágrábi próbaegység formájában, amelyet a horvát “Bright World” vállalat nyitott a márka master franchise partnereként. A hálózatfejlesztésért eredetileg az adriai régióban felelős vállalat a kezdeti sikereket látva egy pár hónapon belül megnyitotta második mosodáját a horvát főváros után ezúttal a tengerparti Zadar városában.

Egy évvel később a Bright World a teljes, Magyarországot is magába foglaló közép-kelet-európai régióért felelős master partnerré vált. „A döntés azután született meg, hogy sikeresen beindultunk Horvátországban. Ugyanakkor proaktívak is voltunk, több oktató szemináriumot is szerveztünk a franchise érdeklődők számára, ami remekül felkészített minket a franchise hálózat régiós fejlesztésére Közép- és Kelet-Európában, ami egymáshoz elég hasonló piacokból áll” – avatott be Mario Martinek franchise igazgató, a Bright World tulajdonosa.

Felismertük, hogy az önkiszolgáló mosodák számának növekedése egy látható, kézzelfogható trenddé vált Európa ezen felén is, viszont a piac még egyáltalán nem telített. Ez azt jelenti, hogy számos régiós vállalkozó számára megvan a lehetőség egy tisztességes profitot termelő üzleti vállalkozás beindításához” – folytatta Martinek úr.

A franchise hálózatfejlesztés pedig Horvátországon kívül is gyümölcsözőnek bizonyult – 2017-ben egy egyéni (single unit) franchise szerződés keretében nyílt LG Laundry Lounge mosoda Montenegró fővárosában, Podgoricában, majd 2018-ban a Bright World mester franchise szerződést kötött partnerével Szerbiában, melyet hamar követett az első mosoda megnyitása Belgrádban. „Több működő egységgel a hátunk mögött, amelyek ráadásul különböző piacokon bizonyítottak, valamint egy koncepcióval, ami egyszerre megfizethető és nyereséges, remek lehetőséget és potenciált látunk a régió többi országában, így például Magyarországon való fejlesztésekhez is” – mondta el a franchise igazgató.

Az LG Laundry Lounge franchise egyik legfőbb előnye, hogy a vállalkozás üzemeltetésébe nem kell nagy energiákat, munkát fektetni, így tökéletes másodállás lehet azok számára, akik már rendelkeznek valamilyen vállalkozással, vagy nem akarják feladni alkalmazotti státuszukat, de ugyanakkor saját üzletet is indítanának. „Bárki belevághat egy sikeres vállalkozásba minimum 20 ezer eurós befektetéssel, ami várhatóan 12 hónap alatt teljesen megtérül” – emelte ki Martinek.

Az ágazati viszonylatban alacsony befektetésigény mellett a franchise partnerré váláshoz nem kell belépési franchise díjat vagy egyéb, például royalty díjat fizetni, ugyanis ezek már benne foglaltatnak a gépek megvásárlásában. „Ugyanakkor a franchise átadó Bright World biztosít minden szükséges eszközt, felszerelést, ahogy támogatást is az üzleti tervezés, helyszín kiválasztás, belső-külső kialakítás, gépek karbantartása terén” – mondja Mario Martinek. Hozzátette, a franchise partnerek számíthatnak a központ átfogó marketing támogatására is.

Az LG Loundry Lounge franchise partnerek működési költségét mindössze az üzlethelyiség bérleti díja, a rezsi, biztosítás és a mosópor jelentik. Ugyanakkor a mosodák a nap 24 órájában nyitva vannak, nincs szükség teljes munkaidős alkalmazott felvételére, egy munkatárs részmunkaidőben is tud gondoskodni a higiéniáról és karbantartásról, ha szükséges.

A jövőbeli franchise partnerek első és legfontosabb feladata egy legalább 30 négyzetméteres üzlethelyiség megtalálása egy forgalmas helyszínen. Mivel a mosodákban van lehetőség akár óriási, nagy méretű darabok mosására és szárítására is, az ideális helyszínek általában lakóövezetekben, oktatási intézmények vagy diákszállások közelében találhatók, de a turisztikai desztinációk vagy apartmanházak vonzáskörzete is remek opció lehet.

Mivel az LG célja egy minél modernebb felhasználói élmény biztosítása, a mosodák nemcsak kényelmes, de kifejezetten hangulatos helyszínek is egyben – kiválóak társadalmi életet élni, rendelkeznek internettel, televízióval, kávégéppel, gyereksarokkal. „Nálunk a mosodába járás nem elvesztegetett időt jelent, hanem lehetőséget az élvezetes időtöltéshez. Még egy ok az emberek számára, hogy ellátogassanak a mosodába és időről-időre vissza is térjenek” – emelte ki zárásképp az igazgató.


Kis befektetésigény / A franchise partnerré váláshoz nem kell belépési franchise díjat vagy egyéb, például royalty díjat fizetni, ugyanis ezek már benne foglaltatnak a gépek megvásárlásában.

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.