Kiugró franchise lehetőség / Egy Jump Planet trambulinpark belső kialakításához szükség felszerelés költsége átlagosan 37 ezer forint / m2. A franchise központ minden partnerének biztosít többek közt saját weboldalt foglalási rendszerrel, mobilalkalmazást, értékesítési rendszert, működési sztenderdeket.
Csütörtök
2019.05.02.
A Jump Planet franchise a trambulinparkoknak egy mindennel felszerelt, kulcsrakész verzióját kínálja, ami már országszerte elérhető. Megtudtuk a franchise kondíciókat.
 

Ugyan két-három éve még csak egy különleges szórakozásként és a szabadidőtöltés egy eredeti formájaként tartották számon, mára a trambulinon való ugrálás és az eköré kidolgozott edzésprogramok, tematikus és akadálypályák mára trenddé, a testmozgás egy divatos módjává váltak. Jelenleg trambulinparkokat gyerekek és felnőttek egyaránt látogatják, és (még ha a folyamat az elején is jár, de) új helyszínek, parkok nyílnak Budapesten és a nagyobb városokban egyaránt. A Jump Planet franchise az egyre növekvő igényre ad választ, és a trambulinparkoknak egy mindennel felszerelt verzióját kínálja: szivacsmedence, trambulin hammerball, kosárlabda- és röplabdapálya, csatatér, egy sokszínű akadálypálya és sok más különböző trambulin installáció a felszabadult, stresszlevezető vagy éppen állóképességfejlesztő ugráláshoz. A legtöbb parkban található egy komfort-zóna is, ami tökéletes helyszín rendezvények, például szülinapi partik szervezéséhez.

A Lengyelországban alapított Jump Planet mára meghatározó trambulinpark márkává nőtte ki magát, amely a hazai piac lefedését követően a nemzetközi terjeszkedés útjára lépett, aminek keretében Magyarországon is elérhetővé vált a franchise lehetőség. „A franchise hálózat kiépítését és fejlesztését mi csak tavaly márciusban kezdtük el, de már kilenc új trambulinpark franchise helyszín áll a biztos nyitás előtt Varsó mellett további öt városban. Emellett egy további helyszínen folynak a kialakítási munkálatok, ahol egy tenisz és squash pályákat, konditermet magába foglaló edzőkomplexummal kötöttünk együttműködési megállapodást” – avatott be Bartosz Śledziński, a Jump Planet alapító-tulajdonosa.

Egy trambulinpark megnyitása előtt álló legnagyobb kihívás általában a megfelelő helyszín és ingatlan megtalálása, a franchise rendszergazda ugyanis 500-4000 m2 alapterületet követel meg. Egy opció lehet a bevásárlóközpontok, plázák egyre növekvő kereslete a trambulinparkok iránt, melyek további látogatókat vonzzanak, akár 15-20 százalékkal is növelve a bevásárlóközpont látogatói számát. A Jump Planet helyszíneknek emellett minden biztonsági szabványnak meg kell felelniük, amit a franchise átadó rendszeresen ellenőriz. A trambulinpark berendezéséhez, belső kialakításához szükség felszerelés költsége átlagosan 37 ezer forint (500 zloty) négyzetméterenként. A franchise központ minden partnerének biztosít többek közt saját weboldalt foglalási rendszerrel, mobilalkalmazást, értékesítési rendszert, működési sztenderdeket. „Franchise partnereinket segítjük trambulinparkjuk kialakítása, felépítése során, ahogyan a megnyitó előtt és után is. Segítünk új alkalmazottak toborzásában és betanításukban, majd továbbképzésükben. Megosztjuk a legjobb gyakorlatokat, program és rendezvény ötleteket biztosítunk minden korosztály számára, mint pl. fitnesz hölgyek számára, PE órák fiataloknak, vagy foglalkozások céges, integrációs rendezvényekhez” – egészített ki a Jump Planet alaptó-tulajdonos.

Egy ideális (nagyjából 1000 m2 alapterület, min. 5 m belmagasság) ingatlan bérleti díja várostól és helyszíntől függően nagyon szórhat, illetve sok esetben 1-3 hónapnyi bérleti díjnak megfelelő kaucióval is számolnia kell a franchise partnernek, amihez adódik hozzá az említett kialakítási és felszerelési költség. Csak ezutóbbi átlagosan (400 m2 “hasznos területtel” számolva) nagyjából 15 millió forintos költséget jelent. Jó hír lehet azonban, hogy a nem elhanyagolható szükséges beruházás megszerzéséhez a franchise partnerek igénybe vehetik a Jump Planettel együttműködő lízing vállalat szolgáltatásait.

A franchise központ adatai szerint a trambulinparkoknak nemcsak a tőkeigényük, de a forgalma is magas, így a partnerek befektetése hamar megtérül. „Egy franchise partner profitja havi min. 2-2,5 millió forint (30 ezer zloty) körül alakul a munkabérek, járulékok és minden szükséges működési költség levonása után. A vonzáskörzeten belüli verseny hiánya természetesen tovább növeli a bevételeket. A Jump Planet trambulinparkok az első naptól nyereségesek” – magyarázta Bartosz Śledziński. Ezt a nyereséget azonban a franchise partnernek meg kell osztania a franchise rendszergazdával, aki a nettó árbevétel hat százalékát kapja kézhez franchise díj és két százalékát marketing díj formájában.

Egy Jump Planet trambulinparkhoz szükséges személyzet száma függ a park méretétől és a várostól is. Átlagosan, egy ezer négyzetméteres trambulinpark 10-12 dolgozóval működik: az üzletvezető mellett ketten a recepción (egy harmadik besegít hétvégenként), valamint edzők, oktatók és animátorok a tematikus órák, programok levezényléséhez. A rendszergazda nem várja el a parktulajdonos franchise átevőtől, hogy személyesen részt vegyen a trambulinpark mindennapi üzemeltetésében, így a partnereknek lehetőségük van pusztán befektetőként csatlakozni a hálózathoz, az üzletvezetést teljes egészében az ügyvezető managerre bízva.


Az első naptól profitot termel / A franchise központ adatai szerint a Jump Planet franchise partnerek havi nyeresége átlagosan 2-2,5 millió forint.

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.