Az Extra Services 3 koncepciót egyesít 1 üzleti lehetőségben.
Az Extra Services 3 koncepciót egyesít 1 üzleti lehetőségben. / EXTRA MOVING (költöztetés), EXTRA CLEANING (tisztítás, takarítás) és EXTRA HUSBAND (javítási, karbantartási munkálatok, kertgondozás, festés-mázolás, vízvezeték- és gázszerelés, stb.)
Hétfő
2018.05.21.
Magyarország mellett Horvátország felé is terjeszkedne a cseh központú hálózat, ám partnereik kiválasztásában nagyon körültekintőek.
 

Az Extra Services egy minőségi szervíz és karbantartási szolgáltatásokat kínáló, folyamatosan növekvő franchise hálózat. A csehországi központú vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik a költöztetés, tisztítás, valamint a karbantartási és javítási munkálatok terén. Az Extra Services régiós terjeszkedésének következő lépéseként országos mester franchise partnert keres Magyarországon. Erről és jövőbeni terveiről kérdeztük Radek Straka ügyvezető igazgatót.

Az Extra Services szolgáltatási hálózata immáron egész Csehországot lefedi. Hogy képesek ezt menedzselni, hogy megy az üzlet?
Nagyon jól. Bár eleinte az Extra Services három különálló üzletből állt (Extra Cleaning, Extra Husband és Extra Moving), mára már ez a három koncepció tökéletesen kiegészíti és támogatja egymást. Három szolgáltatásunkkal három különböző piacot érünk el, de ezek mégis szoros kapcsolatban állnak egymással. Ügyfeleink száma 40 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest, mely számunkra azt jelenti, hogy egyre több és több ember hajlandó magas minőségű szolgáltatásért fizetni.

Miben látja az Extra Services legnagyobb előnyét a franchise partnereik számára?
Legnagyobb előnye talán az, hogy rendszerünk se nem túl költséges, se nem túl bonyolult. A legtöbb jelentkező számára adott a lehetőség, hogy saját vállalkozást indítson és kiemelkedő bevételre tegyen szert rövid időn belül. A Cseh Köztársaságban például partnereink befektetéseinek átlagos megtérülési ideje 8-10 hónap, emellett fontos kiemelni, hogy minden partnerünk megkapja a vállalkozáshoz szükséges eszközöket, melyek értéke háromszorosa a belépési díjnak.

Ha jól tudjuk, már megtették a külföldi terjeszkedéshez szükséges első lépéseket. Hol tartanak most?
Jelenleg Magyarországon és Horvátországban keresünk franchise partnereket. Fontos azonban megjegyeznem, hogy új partnereinket nagyon körültekintően választjuk ki, hiszen azt szeretnénk, hogy képesek legyenek megfelelően képviselni a teljes hálózatunkat és annak értékeit.

Feltételezzük, hogy a külföldi, így a magyar franchise partnerek számára valamelyest mások a kondíciók?
Valamelyest igen. A Csehországon kívüli piacokon elsősorban (de nem kizárólag) mester franchise átvevőket keresünk, ami természetesen leszűkíti a lehetséges és alkalmas franchise partnerek körét, hiszen a felelősségikör is szélesebb és a befektetés is magasabb.

Vannak olyan tényezők, amelyek akadályozzák a hálózat bővítését?
Az egyetlen tényező, melynek létezéséről tudunk az az emberi gyarlóság. Gyakori, hogy valamely partnerünk nem követi az évek során kitapasztalt, hálózatszinten egységes működési elveinket vagy támogatási rendszerünket. Az is többször előfordul, hogy megpróbálják lemásolni a franchise koncepcióinkat a megfelelő piaci ismeretek és kockázatok tudta nélkül. Ezen próbálkozások általában kudarcba fulladnak, hiszen nincs meg a szükséges infrastruktúra. Ilyenkor persze sokszor azt mondják, hogy a hálózatunk egy hazugság, ezen üzletágak nem kifizetődőek, azonban abba bele sem gondolnak, hogy esetleg náluk van a hiba.

Önök franchise átadóként hogyan segíti a franchise központ a partnerek munkáját?
Minden franchise partnerünk számára biztosítjuk a szükséges eszközparkot, emellett megkapnak minden fontos hirdetési és marketing támogatást is. A promóciós eszközöket általában teljesen ingyen bocsájtjuk rendelkezésükre. Központi munkatársaink mindig elérhetőek, legyen szó akár értékesítésről, akár ügyintézésről – próbálunk mindenben segítséget nyújtani. IT osztályunk ellátja őket az összes fontos kimutatással és jogi segítséget is nyújtunk, ha szükség van rá.


Kovács Márton
journalist

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.