Egész életemet a boxolásnak és a fitnesznek szenteltem. Úgy határoztam, hogy az évek alatt gyűjtött tapasztalataimat most megosztom a sportolni vágyókkal. Különleges programokkal készülünk a gyerekek, a szüleik és az igazi sportemberek számára is” – nyilatkozta Mayweather.
Péntek
2017.10.06.
Usain Boltot követően a box királya is belevágott saját franchise vállalkozásába. Floyd Mayweather box- és fitneszterem hálózatot alapított.
 

Még az ősszel megnyitja kapuit a Mayweather Boxing & Fitness hálózat első egysége. A tulajdonos, Floyd Mayweather ökölvívóbajnok mellett profi atléták fogják megosztani tudásukat és szenvedélyüket a sportolni vágyókkal. Floyd Mayweather a franchise fejlesztésekben, a fitnesziparban és az üzleti életben nagy tapasztalattal rendelkező managerekből álló csapatot állított fel, hogy segítségükkel létrehozza az általa megálmodott hálózatot, amely nem pusztán az egészséges életmódra, de a leromlott környékek felemelésére is koncentrál. Céljuk a hátrányos helyzetű környékek és régi épületek felvirágoztatása. A vállalat meggyőződése, hogy a fizikai erőnlét és egészséges életmód mindenkié, nem befolyásolhatja azt társadalmi vagy gazdasági státusz.

Mindenkinek joga van hozzá, hogy minőségi fitneszfelszereléshez és -teremhez férjen hozzá, és ezáltal egészségesebb életet élhessen. Ezzel a meggyőződéssel kíván a Mayweather Boxing & Fitness márka egy nemzetközi hálózattá válni. Az első időszakban az Egyesült Államokat, majd azt követően Európát szeretnék meghódítani, mégpedig egy ambiciózus terjeszkedés keretében: Mayweather és csapatának tervei 200 edzőterem megnyitásáról szólnak az első két évben, míg öt éves távlatban 500 egységben gondolkoznak.

Box- és fitneszterem hálózatával Floyd Mayweather első alkalommal teszi közzé eddig titokban tartott, különleges edzésprogramját, így most minden sportolni vágyónak lehetősége nyílik rá gazdasági és társadalmi háttértől függetlenül, hogy elérhesse kívánt formáját. A vállalat emellett egy applikációt is piacra dobott, melyen keresztül elérhetőek a különleges edzések és programok, így a sportkedvelők nem csak a konditermekben, hanem akár otthon is tudnak majd edzeni.

A Mayweather Boxing & Fitness koncepció harmadik összetevője, a legújabb trendeknek megfelelően, az előfizetési díjért cserébe igénybe vehető online személyi edző-szolgáltatás is hamarosan elérhető lesz. James Williams, a franchise hálózat igazgatója szerint a koncepció annak a piaci keresletnek felel majd meg, miszerint az átlagemberek kifejezetten kíváncsiak és szívesen alkalmazzák a legsikeresebb sportolók és atléták edzés módszereit. Az új igény kiszolgálására ideálisak lesznek a Mayweather Boxing & Fitness termek.


Kovács Márton
journalist