A L’Arome franchise megvásárlásában érdekelt vállalkozók számára többféle üzletformátumot is kínál a hálózat: a klasszikus márkaüzlet mellett van lehetőség shop-in-shop vagy L’Arome kioszk, üzletsziget kialakítására is.
Hétfő
2017.09.18.
A L’Arome parfüméria franchise sikeresen terjeszkedik a régióban, következő állomás Magyarország. Többféle üzletformátum és egyedi kínálat franchise díjak nélkül.
 

A L’Arome egy ”Made in France” parfümmárka széles, 230 különböző illatot magába foglaló, folyamatosan megújuló és mindig az adott piacra szabott kínálattal. A koncepciót megálmodó Davor és Zrinka Bagic Horvátország fővárosából indították útjára a márkát, ami az évek során egy nemzetközi parfümériahálózattá fejlődött. A 2016-os év jelentette az igazi boom-ot a L’Arome hálózatfejlesztés számára, ugyanis egy év leforgása alatt hét új piacon, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Szerbiában, Szlovéniában, Olaszországban, Izraelben és Kanadában jelent meg a márka. Ennek a lendületes expanziónak a következő állomása lehet Magyarország; a L’Arome központ franchise partnerekkel hozná el a koncepciót a hazai piacra.

Az adott piactól és a helyi partner preferenciáitól függően a L’Arome mindhárom üzletformátumával dinamikusan terjeszkedik. „Szerbiában például mester franchise partnerünk egy-két hónap leforgása alatt három önálló L’Arome márkaüzletet is nyitott, további két üzletszigettel a tervben” – avatott be Davor Bagis társalapító. Két másik szomszédunknál, Szlovákiában és Szlovéniában, valamint a Cseh Köztársaságban a L’Arome egy-egy üzletért felelős egyéni franchise partnerekkel terjeszkedik. „Ugyanakkor Kanadában vagy Izraelben szintén mester franchise partnerrel vagyunk jelen, és üzletsziget formátummal indultunk el bevásárlóközpontokban” – tette hozza a társalapító.

Egy L’Arome franchise üzlet kialakítása 2-6 ezer euró közötti befektetést igényel az üzletformátumtól és az értékesítési pont méretétől függően. A rendszer különlegessége, hogy a partnereknek nem kell kapcsolódó díjakat fizetniük – se belépési franchise díjat az elején, se royalty díjakat az együttműködés során. Emellett a L’Arome a klasszikus disztribúciós franchise kategóriába sorolható, előnyös együttműködési kondíciókkal. „Franchise partnereink 100-300 százalékos árrése jelentősen magasabb az ágazati átlagnál. Így a megtérülés is gyorsabban megvalósul, az önálló márkaüzlet esetén 12, a kisebb üzletformátumok esetén pedig egy pár hónapon belül kitermeli a teljes befektetést a vállalkozás” – magyarázta Davor Bagic.

Azonban fontos kiemelni, hogy a L’Arome üzletek eredménye nagyban függ az üzlethelyiség adottságaitól és a helyszín frekventáltságától. „Éppen ezért partnereinknek biztosítunk konzultációs lehetőséget, tanácsadást a megfelelő helyszín kiválasztásában és üzleti modellük elkészítésében.” A franchise átadó hozzátette, a közeljövőben a márka további expanziót tervez – mind a már meglévő piacok fejlesztésével, mind pedig újak, így például Magyarország meghódításával.