Ahol szórakozás a tudomány

A Nutty Scientists csoport márkanevei (a Nutty Scientists mellett Fun Science, Ciencia Divertida és Profesor Chiflado) alatt jelenleg 41 országban több mint 180 iroda, oktatóközpont működik, melyek évente több mint 6 millió gyereket érnek el programjaikkal. A hálózat sikeresen megvetette már a lábát a közép-kelet-európai régióban is, jelen van Ausztriában, Romániában és Szlovéniában.
Szerda
2015.06.24.
Tapasztalat első kézből – így látják belülről a franchise hálózatot a Nutty Scientists franchise partnerek.
 

A Nutty Scientists (”Bolondos Tudósok”) franchise hálózat egy komplett üzleti csomagot kínál, amelynek segítségével a mester és egyéni franchise partnerek egy sikeres és prosperáló üzletet működtethetnek. A partnerek kínálatában szerepelnek iskola utáni programok, nyári táborok, iskolai tanulói csoportok, szülinapi partik, felkészítő programok vagy műszaki és problémamegoldó foglalkozások, melyek közös jellemzője, hogy mindig szórakoztató, oktató jellegűek és interaktívak. A koncepciót ez idáig több mint 40 ország piacán adaptálták sikeresen, az expanzió következő állomása pedig Magyarország lehet – hazánkban jelenleg olyan mester partnert keres a franchise, aki nem csak saját irodájáért/területéért lenne felelős, de az országos hálózatfejlesztéséért is.
A jövőbeli magyarországi mester partner (és később az egyéni franchise partnerek) egy olyan, több mint 180 franchise és mester franchise partnerből álló nemzetközi csapathoz csatlakozhat, ahol pont a partnerek tapasztalata és együttműködése jelenti a siker-recept egyik legfontosabb összetevőjét. Most ezekről a tapasztalatokról és a koncepcióról kérdezték röviden a Nutty Scientists partnereket. Az ő válaszaikból szemezgettünk:

Peter Kleinsasser, Nutty Scientists franchise partner – Bécs, Ausztria
Meglepődtünk azon az az óriási célközönségen, ügyfélbázison, amivel a Nutty Scientists partnereként rendelkezünk. Jóval nagyobb, mint amire számítottunk, és örülünk, hogy egy ekkora piac része lehetünk. Ráadásul nemcsak gazdaságilag vagyunk sikeresek, de társadalmilag is hasznos munkát végzünk.

Marieanne Douchet, Fun Science franchise partner – Lille, Franciaország
3 fiúgyermek édesanyjaként teljesen lenyűgözött a Fun Science (Nutty Scientists) ajánlata. Azt gondoltam magamban, hogy „ha már csak az én gyerekeim szórakozva tanulhatnának!” A Fun Science koncepciónak köszönhetően ez ma már lehetséges, én pedig azt szeretném, ha ezt rengeteg gyerek kiélvezhetné. És a koncepció működik: szabadidőközpontok, iskolák, bevásárlóközpontok, szülinapok – mindenki érdekelt! Viszlát hamarosan!

Rene Van Engelenburg, Fun Science franchise partner – Dél-holland tartomány, Hollandia
A Fun Science egy különleges lehetőséget kínál ahhoz, hogy otthonról dolgozhassak. Az időnk nagy részét gyerekek oktatásával és szórakoztatásával töltjük, de a felnőttek szintén tanulhatnak, és jól érezhetik magukat. A helyszínek, ahol a foglalkozásokat tartjuk, a legkülönbözőbbek lehetnek, ahogyan ügyfeleink is: az önkormányzatoktól és iskoláktól kezdve a magánszemélyeken és vállalatokon át a bevásárlóközpontokig. A programok sokszínűségével a Nutty Scientists folyamatosan képes kielégíteni az ügyfelek változó igényeit. Így már szórakozás a tudomány.

Eduardo Amaro, mester franchise partner – Portugália
Nemrég megújítottam a franchise szerződést további 25 évre, ugyanis el vagyunk ragadtatva a kiváló eredményektől és a márka országos bevezetésének módjától. A siker garantáltan elérkezik, amikor olyan vállalatokkal köt megállapodást az ember, mint a Warner Brothers, a Visionarium vagy egyéb nagy oktatási intézmények.

Cinzia Marzocchi, Nutty Scientists franchise partner – Emilia Romagna régió, Olaszország
Mi kifejezetten elégedettek vagyunk a Nutty Scientists franchise-zal. Az indulás után nem sokkal (miután ”elvetettük a magokat”, valamint megismertettük a márkát és a programokat az ügyfelekkel) már pozitív választ kaptunk az ügyfelektől, ami számos szerződés formájában mutatkozott meg. Dolgozunk iskolákkal, alapítványokkal, bevásárlóközpontokkal, ügynökségekkel és más állami vagy magán piaci szereplőkkel. Jelenleg mondhatjuk, hogy ügyfeleink állandó ügyfelek, ugyanis évről évre megrendelik szolgáltatásainkat, és ez szintén egyfajta személyes elégedettséget ad. Jó érzés, hogy a munkánkat nem csak gyerekek, de felnőttek is értékelik.

Ramon Morales, Nutty Scientists franchise partner – Cádiz tartomány, Spanyolország
Nekem a Nutty Scientists révén lehetőségem nyílt Cádiz tartomány összes iskolájában dolgozni. A Nutty Scientists lehetőséget adott egy jövőkép fel- és megépítésére, valamint egy fontos társadalmi hatás megvalósítására. Mindenki jól jár, az ügyfelek és én is.

Andrea Massuli, Fun Science franchise partner – Kelet-Madrid, Spanyolország
A franchise központ által nyújtott szolgáltatás folyamatos, segítséget jelent az üzlet minden vonatkozásában, és biztosítja, hogy a vállalkozás előre halad. Boldog vagyok a Fun Science franchise partnereként, mert a Fun Science megértette, amit akartam: egy jó életszínvonalat, illetve hogy valami olyannal foglalkozhassak, amit igazán élvezek.

Scott és Mistie Wisniewski, Nutty Scientists franchise partnerek – Észak-Kentucky, Egyesült Államok
2013 óta vagyunk a Nutty Scientists franchise tulajdonosai Észak-Kentuckyban. A franchise jog megvásárlása egy nehéz döntés volt számunkra, ugyanis nem rendelkeztünk semmilyen oktatói vagy vállalkozói tapasztalattal, mégis ugyanezt a döntést hoznánk ma is. A Nutty Scientists könnyen menedzselhető és rendkívül gyümölcsöző számunkra. A közösség, a gyerekek, a szülők és oktatók reakciói mindkettőnket elégedettséggel és büszkeséggel töltenek el. Mindennap olyan Nutty órákkal és vicces kísérletekkel taníthatjuk és szórakoztathatjuk a gyerekeket, amelyeket imádnak.

Pilar Flores, franchise partner – Montreal, Kanada
Nutty Scientists franchise partnerként büszke vagyok, hogy ehhez a családhoz tartozom, sikeresen mutattam be ezt a koncepciót hazámban, a siker pedig szakmailag és a magán életben is elégedettséggel tölt el. Amikor a vásárlók először találkoznak velünk, szinte azonnal szövetségeseinkké válnak, és már csak azáltal is egy leírhatatlan elégedettséget sugároznak, hogy tudják, egy értékes munkaeszköz van a kezükben. Sosem azt érezzük, hogy eladunk valamint, hanem inkább, hogy adunk valamit. Franchise partnerként egy teljes életet lehet élni, ugyanis megadod magadnak a lehetőséget, hogy egyrészt egy olyan szolgáltatásra építve dolgozz és keress pénzt, ami a szórakoztatást ötvözi a komolysággal, másrészt pedig, hogy olyan kihívásokba vethesd bele magad, mint pl. a fontos tudás átadása a következő generációknak. Milyen csodálatos örökség!

Graciela Rojas, Professor Chiflado mester franchise partner, Mexikó
Graciela Rojas vagyok, a Nutty Scientists mexikói mester partnere. Mexikóban Professor Chiflado néven indítottuk el a franchise-t 2004 novemberében. Sikeresen vontunk be sok egyéni franchise átvevőt az országon belül, és sok üzletet kötöttünk többek közt olyan vállalatokkal és szervezetekkel, mint az UNAM vagy a Cinemark (az ország legnagyobb mozi hálózata), valamint együttműködünk a legfontosabb iskolákkal és múzeumokkal. Örülünk ezeknek a nagy projekteknek, ugyanis lehetővé teszik számunkra, hogy gyerekek ezreinek elérésével elvessük országunk fejlődésének magjait.

Sebastian Nappa és Iván Cadavid franchise partnerek – Asunción, Paraguay
Elégedettséggel tölt el egy családias, mégis nagy, világszintű szervezet tagjának lenni. Ez büszkévé tesz minket, valamint felelősséget érzünk, hogy a tudományos tartalmakat és a Fun Science oktatói tapasztalatát, gyakorlatát átadjuk, országszerte népszerűsítsük. A Fun Science egy kereskedelmi vállalat szellemével rendelkezik, viszont társadalmi hatása igazán gazdag. Legfontosabb értéke – az oktatás – egy olyan jogot képvisel, amit minden gyerek számára elérhetővé kell tenni. Emellett igyekszünk egy minél szélesebb ügyfélkört elérni azáltal, hogy kutatjuk és elemezzük a legjobb módszereket az üzletvezetéshez, miközben igyekszünk észben tartani szlogenünk: ”az ő mosolyuk, a mi teljesítményünk”.

Hadeel Anabtawi mester franchise partner, Jordánia
A Fun Science Franchise igazgatása Jordániában megadta nekem a lehetőséget, hogy szórakozzak és egy olyan nagyszerű misszióval rendelkező program része legyek, ami a gyerekek inspirálását, bátorítását és kíváncsiságuk erősítését tűzte ki célul. A Nutty Scientists kísérletek, foglalkozások nagyon kreatív módon kerülnek bemutatásra, és mindenki többet akar hallani róla. A témák széles választékát konkrétan bárhol be lehet mutatni. Mindig vannak új ötletek és új értékesítési csatornák. Franchise partnerként sosem ragad le az ember egy pár ügyfélnél, és az ajtók sosincsenek zárva! Szintén lenyűgöző, ahogyan szinte azonnal pozitív visszacsatolást kapunk – és nem csak a gyerekektől. Gyakran halljuk felnőttektől, hogy ha nekik is így ”tálalták” volna a tudományokat, akkor valószínűleg jobb karrier vagy tanulási döntéseket hoztak volna. Nem nagyszerű ennek az egésznek a részese lenni?! Számomra mindenképp az!