Szegeden nyitott a Subway

A közel ötvenéves múltra visszatekintő Subway több mint 40 ezer éttermével a világ legnagyobb submarine szendvicseket kínáló franchise étteremlánccá nőtte ki magát, és vezető helyet foglal el a gyorsételeket kínáló étteremláncok körében (az éttermek számát illetően már a franchise-ikon McDonald’s-ot is megelőzte.) A márka 2005 óta van jelen Magyarországon, az éttermek kizárólag franchise rendszerben üzemelnek. „A szegedi a tizennegyedik étterem az országban. Januárig még három új étterem nyílik Budapesten” – tudatta Sampers Katalin, a Subway magyarországi képviselője pénteken, a szegedi egység megnyitója alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
Az első Subway 1965-ben nyílt az Egyesült Államokban, a Connecticut állambeli Bridgeportban, jelenleg pedig 103 országban több mint negyvenezer étterem tartozik a lánchoz – ismertette Sampers Katalin Szegeden. Ahogy egy korábbi interjúban, úgy most is kiemelte a szakember, hogy „középtávon százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway, ehhez várják franchise átvevők jelentkezését Budapesten és vidéken egyaránt.”
A Subway folyamatosan keresi az új partnereket és a megfelelő helyszíneket. A 20 és 140 négyzetméter közötti alapterületű egységek kialakítása – más gyorsétterem láncokhoz viszonyítva lényegesen alacsonyabb – 25-35 millió forintos befektetést igényel. Egy-egy üzletben 12-15 alkalmazottat foglalkoztatnak – tudatta Sampers Katalin. Hozzátette: a magyarországi Subway éttermek átlagos forgalma tavaly meghaladta a 60 millió forintot.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
legolvasottabb

Magyarországon is elérhetővé tette franchise koncepcióját az amerikai székhelyű Popeyes Louisiana Kitchen csirkés gyorsétterem lánc.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Az elmúlt két évben a DODO szinte teljes egészében franchise-alapú működésre állt át Magyarországon: míg 2023 augusztusában 50%-os volt a franchise-partnerek aránya, ezt az értéket mostanra sikerült megduplázni.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
Egy újabb karantén esetén előnyt élvezhet a fogyasztók között ez az étteremtípus. Pontosan mi is a ’ghost kitchen’ lényege?
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.