Új piacok, új lehetőségek

A Franchising.sk a következő, franchise-nak szentelt társoldalakhoz csatlakozott: Franchising.hu, Franchising.pl, Franchising.cz, Franchising.ua, FranchisingINFO.ru, Franchising.info.ro, Franchising.rs és Franchising.hr.
Szerda
2013.11.06.
Szlovákiában is elindította szolgáltatásait és egy franchise portált a PROFIT system. Északi szomszédunk a magyar hálózatok egyik legkedveltebb célpiaca.
 

Az elmúlt években a franchise piaca gyorsan növekedett Szlovákiában és északi szomszédunk különösen fontos szerepet játszik a külföldön terjeszkedni vágyó magyar kis- és közepes méretű vállalkozások számára. Szlovákia ugyanis a második legnépszerűbb külföldi piac a hazai franchise hálózatok körében, Románia után itt található a legtöbb magyar franchise márka. Most, a franchise szolgáltatásokat kínáló PROFIT system Szlovákiában bővítette irodái számát, amely így a kilencedik ország, ahol a nemzetközi franchise tanácsadó cég szolgáltatásaival segíti a franchise hálózatok, vállalkozók tevékenységét. Egyúttal elindult a Franchising.sk weboldal is, aminek célja, hogy támogassa az egyik legbiztonságosabb vállalkozási forma térnyerését az országban.

A Szlovák Franchise Szövetség (SFA) elnöke, Joseph Šétaffy szerint a franchise piac még fiatal és éretlen az országban, azonban az elmúlt két évben egy nagyon dinamikus fejlődést mutatott. „Mint minden ország esetén, a szlovák franchise piacnak megvannak a maga sajátosságai, társadalmi és földrajzi struktúrái. A vállalkozóknak érdemes először alaposan tanulmányozni a piacot, főként a helyi jellemzőit” – mondta el a szövetség elnöke és hozzátette, az SFA a franchise minél nagyobb támogatottságát igyekszik elérni Szlovákiában, de még mindig van teendő.

A franchise szövetségnek 30 teljes jogú tagja van és jelenleg is több olyan projekten dolgozik, ami támogatja a hazai és külföldi franchise hálózatok terjeszkedését az országban. A PROFIT system és a most útjára indított Franchising.sk minden bizonnyal fontos szerepet fognak játszani a fejlesztési folyamatban.

A PROFIT system egy nemzetközi, franchise tanácsadásra szakosodott cég, szolgáltatásai közt szerepel a franchise tanácsadás és érdekképviselet mellett a piacelemzés, franchise csomagok vagy külön egyes részeinek a kidolgozása, adaptálása (különös tekintettel a franchise modellre, működési kézikönyvre és franchise szerződésre), franchise márkák népszerűsítése és PR tevékenység, támogatás a terjeszkedésben a régióban, helyi és nemzetközi franchise partnerek felkutatása, stb. Az országos franchise portálok pedig a szakma és minden érdeklődő számára hozzák el a franchise piac legfrissebb híreit, aktualitásait és trendjeit.

Szlovákia a kilencedik ország, ahol Közép-Kelet Európa legnagyobb franchise tanácsadója elindítja szolgáltatásait, a cég jelen van a magyar, cseh, lengyel, román, ukrán, orosz, szerb és horvát piacokon is.