Megújuló KFC

A Kentucky Fried Chicken augusztus 5-én nyitja meg új koncepciójának első egységétét Amerikában, a louisville-i központ mellett. Az első „KFC eleven” étterem már egy kívül-belül megújult hálózatot fog tükrözni: jelentősen frissül a menü, megjelennek új ételek és italok is, kizárólag csont nélküli csirkerészekkel várják majd a vásárlókat és még a logót is lecserélik. A korszerűsítő koncepció második étterme 90 nap múlva nyílhat, továbbiak pedig a következő év elején. Végül – vagy az egész koncepciót vagy csak egyes részeit – kiterjeszthetik az egész KFC hálózatra, köztük a magyarországi éttermekre is. A KFC eleven elindítása egyfajta válasz azokra a kihívásokra, amelyek elé a piaci verseny állítja a gyorsétterem hálózatot.
John Cywinski, a KFC elnöke egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a gyorsétterem lánc nagy reményeket fűz az új étteremhez, amely a tervek szerint a tesztidőszak alatt megmutatja, hogyan tudnak még szélesebb fogyasztói rétegeket elérni, különös tekintettel a húszas és harmincas korosztályra, valamint a nőkre. A KFC eleven a hagyományos csirkereceptek mellett új sült krumplival, fokhagymás törtburgonyával, coleslaw salátával, új fűszerezéssel, pita-kenyérrel, csirke szendvicsekkel, csirkesalátákkal és csirkés rizstállal várják majd a vásárlókat. Az ital fronton smoothie-k és limonádék kerültek be a menübe.
A KFC 25 ezer éttermével a harmadik legnépszerűbb márka a világon, a McDonald’s (34 ezer egység) és a Subway (35 ezer) mögött. A gyorsan növekvő gyorséttermi szektor sok kihívást rejt a KFC számára és míg a szegmens egésze 13,2 százalékkal bővült az USA-ban, addig a KFC értékesítései mindössze 3 százalékkal nőttek. A legnagyobb versenytársak, a McDonald’s és a Burger King esetében 3,3, illetve 3,5 százalékkal nőttek a bevételek.
Az augusztus ötödikei első egységet 90 nap múlva követheti a második – mondta el John Cywinski – majd továbbiak, más piacokon is. Végül vagy a koncepció egyes részeit vagy egy az egyben az egészet kiterjesztik az egész KFC hálózatra. „Ha sikerül megtalálnunk a márka kifejezésének egy modernebb módját, akkor azt akár rendszerszinten is bevezethetjük.”
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
legolvasottabb

Magyarországon is elérhetővé tette franchise koncepcióját az amerikai székhelyű Popeyes Louisiana Kitchen csirkés gyorsétterem lánc.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Az elmúlt két évben a DODO szinte teljes egészében franchise-alapú működésre állt át Magyarországon: míg 2023 augusztusában 50%-os volt a franchise-partnerek aránya, ezt az értéket mostanra sikerült megduplázni.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
Egy újabb karantén esetén előnyt élvezhet a fogyasztók között ez az étteremtípus. Pontosan mi is a ’ghost kitchen’ lényege?
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.