A következő gyakorlati képzés a szilveszteri sítábor (dec. 27–jan.1.) keretei között lesz megtartva az ausztriai Kreischberg síterepen.
Hétfő
2012.11.26.
A Kanyar Síklub koncepciója egy olyan komplett csomagra épül, amely minden szintű síelő számára tartalmazza a szükséges gyakorlati és elméleti módszert.
 

Magyarországon a síelés egyre szélesebb körben terjed el, a síelők számának növekedése a mai napig folytonos. Ugyanakkor, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a síelők "éveket égetnek el", pusztán azért, mert nincs a kezükben egy olyan, franchise részletességű leírás, mellyel a felgyorsult felszerelésekkel is nagy biztonságban lehet hatékonyan síelni tanulni. Ez az egyre növekvő ember tömeg a célközönsége a Kanyarsí franchise koncepciónak.

Az 1988 óta az amatőr síelők szolgálatában álló Kanyarsí Klub gondozásában az idei szezonra már elérhető egy, a hatékony és biztonságos síelésnek szentelt koncepció.
– "A síelés különböző technikáit kutattam évtizedeken át, több évtizedes munka és kísérletezés van a hátunk mögött. A tavalyi – magyar vonatkozású – gyermeksíbaleset után megrendezésre kerülő konferencián mi is tartottunk előadást, és itt született meg az ötlete egy olyan komplett tudáscsomag összeállításának, amely alkalmazása a kezdő és már haladó síelők számára is egy hatékony és legfőképp biztonságos síelést jelent. Ez a tudáscsomag idén nyártól elérhető." – nyilatkozta Repárszky László, a know-how kidolgozója.

Nem csak síiskolák, hanem olyan személyek is lehetnek partnerek – átvehetik a módszert – akik érdeklődnek a biztonságos és hatékony síelés után, ugyanis ez az oktató csomag nem síoktatóképzés, hanem egy know-how, a biztonságos síelés után érdeklődő személyek és szervezetek számára.

A franchise csomag alapvetően a 0 km-es kezdő tanulók gyors és biztonságos tanítására való, azonban a már magasabb tudásszinteket bíró síelők, (éppen haladók; haladók, erős haladók, mesterfok, freestyle) számára is tartalmaz olyan elemeket, melyek számukra ebben a formában eddig nem feldolgozott elméleti és gyakorlati módszereket jelent. A franchise csomag tartalmazza:

  • az esti előadások keretei között elméleti képzést,
  • az oktatási, elméleti anyagot jegyzet, kézikönyv formájában (a síelés közben érvényesülő fizikai törvényszerűségek, a síelőre ható erők, technikák-módszerek, instrukciók, stb.),
  • egy 2-3 napos sítábor keretében a gyakorlati képzést,
  • a Kanyar Síklub márkanevének és logóinak a használatát.

– "A kidolgozott franchise csomag egy rövid út az eredményhez, egy 0 km-es tanuló például már 3 nap alatt eljut egy ún. alaplendületig. Ha a tanuló végig csinálja a programot, az eredmény garantált." – Repárszky László.

A technológia jól tudja kezelni a csoportokban mindig jelenlévő eltérő képességeket is. Így a harmadik nap végére a csoport cél reálisan elérhető.

(szt)