Nem terveznek újabb nyitást

A Sphinx Lengyelország első és egyben legnagyobb étteremlánca. Magyarországon 2008-ban nyitották első éttermüket az Aréna Plázában, amely azóta is az egyetlen ilyen egység az országban. A hálózat Csehországban, Romániában és Magyarországon kezdte meg nemzetközi terjeszkedését, ám a gazdasági válság által erősen sújtott vendéglátóipar helyzete komoly próbatétel elé állította a koncepciót a nemzetközi piacon. Egyedül Lengyelországban volt érezhető előremozdulás az elmúlt években, ahol már összesen több mint 110 egységgel rendelkezik a Sphinx.
A hálózat franchise formában terjeszkedik, azonban éttermeinek csaknem felét, - több mint ötvenet - saját egységként üzemeltet, köztük a budapestit is. „2008-ban nyitottunk, de a gazdasági környezet megnehezítette a terjeszkedést. Az olyan új jogszabályok, mint a dohányzási törvény, vagy az Accor utalványok megszűnése is erősen hozzájárultak ahhoz, hogy nem a várakozásoknak megfelelően teljesít az étterem.” – mondta el Hódi Sándor, a budapesti Sphinx üzletvezetője.
Az első Sphinx éttermet Tom Maltom alapította 1995-ben. Az éttermekben elsősorban nemzetközi és a közel-keleti konyha ételeivel találkozhatunk. Az étlap egyaránt tartalmaz húsokat, halat, tésztákat, leveseket, salátákat és desszerteket is. Egy ideális helyszínen Sphinx étterem nyitásához szükséges minimális befektetés összege 7-10 millió forint, de az összeg függ a hely méretétől és elhelyezkedésétől is.
(pcs)

BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
legolvasottabb

Magyarországon is elérhetővé tette franchise koncepcióját az amerikai székhelyű Popeyes Louisiana Kitchen csirkés gyorsétterem lánc.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Az elmúlt két évben a DODO szinte teljes egészében franchise-alapú működésre állt át Magyarországon: míg 2023 augusztusában 50%-os volt a franchise-partnerek aránya, ezt az értéket mostanra sikerült megduplázni.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
Megmutatjuk, kinek és miért érdemes részt venni a 2025. április 3-án megrendezésre kerülő Franchise Expo-n.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.