Kávéból mosópor?
A Starbucks egy innovatív, újrahasznosítási technológiát tesztel Hong Kong-ban mellyel a régi, állott péksüteményeket és a kávézaccot alakítanák át bio-műanyaggá és mosószerré, ezzel is csökkentve ezen termékeinek káros környezeti hatásait – írja a NY Daily News. A projektet a Hongkongi Egyetem tudósai vezetik, akik egy olyan új élelmiszerfinomítóval kísérleteznek, mellyel az ételmaradékok hasznos termékekké alakíthatók. Az új technológiát a világ legnagyobb tudományos találkozóján, az Amerikai Kémiai Társaság 244. rendezvényén mutatták be a nagyérdeműnek.
A biofinomítók ugyanúgy működnének, mint a kő olajfinomítók, csak éppen nem petróleumból készítenének üzemanyagot, hanem gabonából, cukorból és más, növényi alapú anyagokat alakítanának át bio üzemanyaggá. Ám ez kényes témának számít, ugyanis a környezetkutatással foglalkozó tudósok szerint a nyers élelmiszerekből előállított üzemanyag egyszerre növelné az élelmiszerek árát és hiányát. Erre a problémára az jelentene megoldást, ha újrahasznosított ételmaradékokból állítanának elő üzemanyagot, mivel ez egyszerre segítené a hulladékfeldolgozást és csökkentené a gyártáshoz használt, máshol is felhasználható alapanyagok iránti igényt.
A hongkongi Starbucks éttermek évente körülbelül ötezer tonna kávézaccot és el nem fogyasztott péksüteményt termelnek, mely hulladékokat általában komposztálják, hulladéklerakóban tárolják vagy elégetik.
(a.c.)
Forrás: Index
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
A gyors éttermek már nyugaton se olcsók
/2025.08.18.
Ha csak az utóbbi 10 évet nézzük az Egyesült Államokban, a McDonald’s-ban a termékek átlagosan ára megduplázódott, de a McChicken átlagos ára $1-ról $3-ra nőtt 2014 óta. Az infláció egyébként ugyanabban az időszakban 31% volt, tehát ezt követve csak $1,31-nek „kéne” lennie McChicken-nek.
Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
legolvasottabb
Mennyibe kerül egy McDonald’s?
/2022.02.02.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Az EXTRA SERVICES nemzetközi franchise hálózat 2006 óta nyújtja szolgáltatásait Európa-szerte, és ma már 163 franchise egységgel és több mint 6400 partnerrel büszkélkedhet 15 EU-tagállamban.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
Miért működik a DODO franchise-ban, és miben tér el a többi futár cégtől?
A nagy kávézó franchise hálózatok magyarországi piacrészesedése mindössze pár százalék, mégis ők jelentik az ágazat növekedésének motorját.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.