Franchise körkép: hódítanak külföldön a mobil éttermek

Sikeres terjeszkedés
Sikeres terjeszkedés / A Sweet Gallery külföldön is fejlődik az Ice and Roll és a Cake and Roll márka alatt. Az értékesítési pontok Romániában, Szlovákiában és Németországban működnek.
Kedd
2024.07.23.
10 év után 800 egységet nyitott és 20%-os piaci részesedést szerzett a lengyel gasztro szektor kültéri szegmensében a Sweet Gallery.
 

2023 januárja óta a cég 252 mobil pontot indított el, ami az idei év elejétől az összes street-food típusú nyitásának a 15%-át teszi ki.

A Dun & Bradstreet Poland elemzési adatai szerint 2023 januárjától kb. 1700 gasztronómiai pont jelent meg. A legtöbb az éttermi szektorban, 1000 egység, míg a leggyorsabb százalékos növekedési ütemet a mobil pontok mutatják, amelyekből kb. 400 új nyílt.

2022-ben csak a Sweet Gallery összesen 350 mobil pontot indított el különféle márkanevek alattj. Ugyanakkor az elmúlt év a Bafra Kebab márka számára a látványos növekedés időszaka volt. 2022 januárjában 100 ponttal rendelkezett, jelenleg pedig 360 egységgel. Csak 2023 júliusában és augusztusában a Sweet Gallery 144 franchise szerződést írt alá.

"A mobil gasztronómiai koncepciók megfelelnek a jelenlegi inflációs és új fogyasztói kihívásoknak. Manapság ritkábban járunk étterembe, és jobban megünnepeljük ezeket az alkalmakat. Nálunk viszont olcsóbban, gyorsabban és ugyanolyan ízletesen lehet enni, mint egy étteremben. És ezt várják el az ügyfelek." - mondja Katarzyna Krzemińska-Malon, a Sweet Gallery marketing és PR menedzsere, amelyhez a Lodolandia & Kołacz na Okrągło, a SiGelato és a Bafra Kebab márkák tartoznak.

Széles portfólió, egyetlen rendszergazda alatt

A cég jelenleg 800 mobil egységgel rendelkezik, amelyek a Lodolandia & Kołacz na Okrągło (mely pl. fagylaltokat, gofrikat, bubbe tea-t, kalácsokat, churrosokat és kávét árul), a SiGelato (mely a kézműves fagylaltokra koncentrál) és a Bafra Kebab márka alatt működnek. A cég továbbra is új helyszíneket keres. Már az 5 ezer lakosú településeken is érdekelt. A Sweet Gallery még az idei év végéig további 100 pontot kíván elindítani.

Krzysztof Olesiak, a Sweet Gallery igazgatótanácsának tagja szerint a mobil pontok lehetőséget kínálnak az áthelyezésre, ha egy adott helyszín nem felel meg az elvárásoknak, ellentétben az állandó éttermekkel. – "A mobil pontok fejlesztése egyszerűen biztonságosabb, és az egyes pontokba történő befektetés sokkal alacsonyabb" - ismeri el Krzysztof Olesiak.

A Bafra Kebab al-márka esetében a befektetési összeg 15.000 PLN, ami itthon kb. 1.3-1.5 millió forintnak felel meg.

Az egyszerű üzleti szabályokat olyan emberek számára dolgozták ki, akik gyorsan szeretnének szakmát váltani. A Sweet Gallery egy teljesen felszerelt, azonnal munkára kész utánfutót ad át a franchise átvevőnek. Előtte azonban intenzív ötnapos képzésen vesz részt, ahol teljes körű tudást kap az üzlet vezetéséről. Ennek köszönhetően nem kell tapasztalattal rendelkezniük a vendéglátásban.

A Sweet Gallery külföldön is folytatja a terjeszkedést az Ice & Roll és a Cake & Roll márka alatt. A pontok Romániában, Szlovákiában és Németországban működnek.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.