A Waffle House katasztrófa métere

Mit érdemes tudni a hálózatról?
Az Egyesült Államok déli részén közel 2000 gofrizóval üzemel, melyből több mint 400 egység Georgia államban található. Minden nap, minden órájában nyitva van, és csak nagyon súlyos okkal zárnak be. Ez utóbbi különleges, hiszen sok egység van az Atlanti óceán partján, ahol előfordulnak komolyabb természeti katasztrófák. A gofrizók ilyen esetekre saját gázpalackokkal rendelkeznek, így a sütés sose áll meg.
Az index ebben az esetben nem a cégen belülről jött, a FEMA (a Katasztrófavédelem helyi megfelelője) vezetője Craig Fugate vezette be a kifejezést. Mint rájött nehéz mérni gyorsan és pontosan, hogy egy katasztrófa mennyire érint súlyosan egy települést és lakóit.
Három szintet határozott meg:
- Ha az étterem nyitva van, és gond nélkül üzemel nem történt jelentős esemény, a katasztrófa csak kis területet érintett, vagy nem súlyosan.
- Ha nem teljes étlappal, de üzemel az étterem, az már súlyos katasztrófára utal, a Waffle House ilyen esetekre külön étlappal és ételekkel készül, így áramszünetek alatt sem maradnak éhen a vásárlók. Ebben az esetben kijelenthető, hogy komoly, de nem végzetes katasztrófa sújtotta a területet.
- A legsúlyosabb helyzetet így foglalta össze Craig Fugate: „Ha kiér a mentőcsapat és a Waffle House zárva van… Akkor tudjuk, hogy nagy a baj…”
A nem hivatalos mérést először 2004-ben vetették be Floridában, ahol azt adták ki a katasztrófa védelmiseknek, hogy oda vonuljanak ki, ahol bezár a környékbeli Waffle House-t Ez is mutatja egyes hurikánok, tornádok súlyosságát, a Katrina hurrikán alatt például 100 éttermet kellett bezárni, 7 pedig teljesen megsemmisült.
Dan Stoneking a FEMA szóvivője hozzátette, hogy az is fontos, hogy milyen gyorsan tudnak újra nyitni az éttermek, ebből lehet következtetni arra, hogy mennyi idő alatt tér vissza az élet a környékre.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
Az Eat Salad egy francia gyorsétterem-lánc, amely testreszabható salátákat, tálakat és wrap szendvicseket kínál.
A baguette és croissant után nem meglepő, hogy az egyik ikonikus pékség hálózat Franciaországban indult. Mára viszont már globális jelenlétre tett szert.
10 év után 800 egységet nyitott és 20%-os piaci részesedést szerzett a lengyel gasztro szektor kültéri szegmensében a Sweet Gallery.
A 2000-es évek elején szinte minden európai országban jelen volt a hálózat, Németországban a Benelux államokban, sőt még hazánkban is. Akkoriban több problémával is küzdött a franchise óriás, hiszen az új piac teljesen más elvárásokat támasztott a hálózat elé. Amikor 2002-ben kivonult a Wendy’s Magyarországról az volt a közvélekedés, hogy drágább versenytársainál, és ezért nem tudta elérni a kívánt forgalmat.
legolvasottabb

A budapesti franchise kiállításon bemutatkozó holland Used Products a másodkézből vásárolt termékek újraértékesítésén keresztül kínál ígéretes vállalkozási lehetőséget.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Az ingatlanos szakma társadalmi megítélése ellenére egy gyorsan megtérülő befektetéssé válhat.
Megmutatjuk, kinek és miért érdemes részt venni a 2025. április 3-án megrendezésre kerülő Franchise Expo-n.
A H&M lett a legértékesebb kiskereskedelmi márka Európában, legnagyobb arányban divat és szupermarket hálózatok a listán.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.