Csütörtök
2022.10.06.
Októberben nyitja meg kapuit Dunakeszin és Budapesten, a Trükkös Békák első, majd második franchise egysége, ennek apropóján készítettünk interjút Szűcs-Németh Zsuzsannával és Szegvári Jutkával, az új tanodák tulajdonosaival.
 

Honnan jött az ötlet, hogy elindítsd a saját vállalkozásod?

Zsuzsi: Régebben vendéglátásban és irodákban dolgoztam, de éreztem, hogy ez nem az én utam. Amikor megszületett a kisfiam, Zsombi, akkor teljesedett ki a gondolatom, hogy gyermekekkel kell foglalkoznom, az lesz a nekem való. Zsombi pici kora óta keresem és olvasom a cikkeket, véleményeket, hogy melyik korban milyen feladatok, programokkal lehet támogatni a gyermekek fejlődését. Ez otthoni körülmények között történt. Ha kaptunk otthonra valamilyen feladatot a konduktortól én lelkesen végeztem otthon a tornát, mert tényleg mindig Zsombi fejlődése, jóléte volt a cél. Imádtam nézni a fejlődését, amikor bekerült a bölcsődébe és csodálva néztem a kisgyermeknevelőket, hogy milyen fejlődést érnek el a gyermekekkel. Aztán jött az óvoda. Ott is imádom, hogy mindig valamilyen új tudással, verssel jön haza Zsombi, látom a fejlődést. 

Amikor megláttam Helén hirdetését tavaly decemberben, úgy éreztem, hogy ez lesz az én utam és ugyanúgy segíteni, fejleszteni, támogatni szeretném a gyermekeket, mint az óvónők, csak más keretek között. Ebben a férjem is társam és támogatóm volt, minden megbeszélésre, próbaórára velem jött, hiszen volt egy időszak amikor Ő is gyermekekkel foglalkozott.

Jutka: Óvónőként dolgoztam több, mint huszonöt évig, hivatásomnak éreztem mindig. Nagyon szeretem a gyermekeket és azt, hogy kölcsönösen tudunk egymásnak adni. De eljutottam oda, hogy szerettem volna valami másban is kipróbálni magam, valamiféle más formában foglalkozni gyermekekkel, segíteni a szülőket is. Amikor megláttam Facebook-on Seres Helén felhívását, rögtön megfogott.

Még aznap este írtam Helénnek, hogy szeretném jobban megismerni a koncepciót és a módszert.

Mivel fogott meg igazán a Trükkös Békák?

Zsuzsi: Hiszek abban, hogy az egyedi dolgok mindig jók! Helén módszere egyedi és jó! 

Helén pozitív, energikus személyisége nagyon megnyerő, nagy segítség. Tetszik benne, hogy a gyerekek olyan tudásra tesznek szert a Trükkös Békák foglalkozásokon, amit akár egész életükben fognak tudni alkalmazni. Az óralátogatásokon látható és érezhető volt, hogy a gyerekek milyen jól érzik magukat, mennyire szeretik Helént és úgy éreztem, hogy én is ehhez a csapathoz szeretnék tartozni. A legtöbb munkahelyből hiányzik az, ami a Trükkös Békákban benne van. Az összetartás, szeretet, egymás segítsége. Mi egy kis család lettünk Helénnel és a többi Trükkös Békák Tanodákkal, tartjuk egymással a kapcsolatot és egy ilyen támogató környezet felbecsülhetetlen.

Jutka: Helén személyisége fogott meg, a lendület és az energia ami sugárzik belőle. Emellett maga a módszer is nagyon jó, melyre egyre nagyobb szükség is van. Jelenleg az országban egyedülálló ez a tanulást, személyiséget fejlesztő modell. A feladatok segítik az iskolai teljesítmény javulását, megtanítja a gyermekeket a konfliktus és a stresszhelyzet kezelésére, erősíti önbizalmukat. A Trükkös Békák rendszerében minden elem logikusan egymásra épül

Hogy nézett ki a központi betanítás?

Zsuzsi: Nekem nagyon tetszett az egész! Annak ellenére, hogy gyógypedagógus végzettséggel rendelkezem számos új dolgot tanultam. Helén tényleg mindenben segített és ott állt mellettem, melyre nagy szükségem volt, hiszen a vendéglátás után egy teljesen új területbe kezdtem bele. 

Megismertem magát a módszert, a miértjeit, valamint a gyermekeknek szóló feladatokat. Ám emellett a képzésem része volt a nyitási marketing, a különféle adminisztrációs feladatok, illetve a szülőkkel való kommunikációs alapelvek elsajátítása is.

Jutka: Az először telefonos, majd személyes beszélgetéseket követően nyáron részt vettem a kiskunfélegyházi Trükkös Békák táborban, ahol nagyon sokmindent láttam, tanultam, megéreztem a „Trükkös Békák hangulatot”. A vezető, illetve az azt követő trénerképzésen pedig megismertem a tanodavezetéshez szükséges markentinget, a know-how-t, a szervezési feladatokat és az adminisztrációt. A további képzéseken pedig a foglalkozások felépítését, gyakorlatait.

Mit vársz a csatlakozástól?

Jutka: Egyfelől üzleti lehetőséget látok a Trükkös Békákban, másfelől egy lelkes csapat tagja lehetek, illetve lehetőségem lesz pedagógusként ezzel a módszerrel a megkönnyíteni a gyermekek és rajtuk keresztül a szülők mindennapjait.

Jelenleg már a saját tanodát nyitását készíted elő?

Zsuzsi: Most folyik a nyitás előtti marketing.  Facebookon már hirdetünk, és szórólapozunk is. Helén javaslatára pedig elkezdtem lejárni a környező óvodákat, melynek köszönhetően közvetlenül be tudom mutatni a szülőknek a módszerünket.

Mit vársz az első időszaktól vállalkozásod életében?

Zsuzsi: Mint minden vállalkozásnak, ennek is kell idő, míg kialakul egy stabil ügyfélkör. Azt gondolom, hogy a módszer egyedisége egy nagy űrt tölt be itt Dunakeszin. Nagyon sok család él itt, ám viszonylag kevés gyermekfejlesztő tanoda, koncepció található meg a vonzás körzetünkben.

Milyen hosszú távú célokat tűztél ki magad elé?

Zsuzsi: Én azt remélem, hogy viszonylag gyorsan eljutunk két terem 100%-os kihasználásáig (ami természetesen azt jelentené, hogy szükségem lenne egy kollégára is). 

Ha az én gyerekkoromban lett volna Trükkös Békák én biztos, hogy jártam volna. Remélem, hogy Dunakeszin és a környékén segíteni tudunk majd a kicsiknek. Sajnos szinte minden gyermeknek szüksége lenne fejlesztésre, a világ ami körülvesz minket nekünk felnőtteknek is sok, idegesek és stresszesek vagyunk. Begubózunk a házunkba és nem akarunk kijönni, én pedig pontosan ezt látom a gyermekeknél is!

Úgy érzem, hogy a Trükkös Békák módszere egy kiváló eszköz arra, hogy egy életre megalapozhassuk gyermekeink önbizalmát és az élethez való hozzáállását.


Jutka / A Trükkös Békák átvevője
Trükkös Békák franchise partner jelentkezés
Trükkös Békák franchise partner jelentkezés
If you see this, leave this form field blank
Franchise tanácsadó