"Az ország egész területén keresünk partnereket. Természetesen külön hangsúlyt fektetünk a nagyobb településekre, régiós központokra, ahol a nyelvi klubok sikeres működtetésére is nagyobb az esély."
Szerda
2012.08.15.
"A Mortimer nyelviskolákban játékos formában és a lehető legtöbb beszéddel oktatják a tanítványokat" – Schmidt-Vig Katalin, a hálózat magyarországi mester franchise partnere.
 

Mióta van Magyarországon Mortimer? Működésük során voltak jelentős változások?
A Mortimer English Club franchise 1999-ben, Németországban került megalapításra, Magyarországon pedig 2008-ban jelent meg. Az elmúlt négy év legnagyobb változása nyilván a gazdasági válság kialakulása és elmélyülése volt, ezeket a nehézségeket azonban mind a mai napig sikerrel vészeljük át.

A válság mennyire volt hatással az iskolák tevékenységére?
A válság a Mortimer iskoláit is nehezen érintette, a szülők a napi gazdasági nehézségek mellett egyre kevesebb pénzt tudnak gyermekük klasszikus oktatási rendszeren kívüli oktatására, nyelvtanulásra fordítani, annak ellenére, hogy ennek fontosságát ők maguk is belátják. Mi mindenesetre kitartunk, és a franchise, ha nem is olyan ütemben és mértékben mint szeretnénk, de fejlődik. Reméljük belátható időn belül véget ér a recesszió, és akkor igazán felgyorsulhat a franchise fejlődése.

Mik azok a jellegzetességek, amik megkülönböztetik a Mortimer nyelviskolát a többi hálózattól?
Tanítási módszerünk lényege, hogy játékos formában, a lehető legtöbb beszéddel, kiscsoportos környezetben sajátítsák el tanulóink az angol nyelvet. Szakképzett tanáraink külön „mortimeres” képzésben is részesülnek mielőtt tanítani kezdenek nálunk. 2-től 102 éves korig bármely korosztály angol nyelvtanulási igényeit ki tudjuk elégíteni saját, jogvédett tananyagunk és felkészült tanáraink segítségével.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a Mortimer ideális franchise partnere?
A mi franchise partnereink önállóan dolgoznak és egyedül felelősek mindenért, amit csinálnak. Maguk által választott környezetben dolgoznak, és rendszeres kapcsolatban állnak kollégáikkal, illetve a Mortimer English Club rendszer vezetőivel.
A franchise partner feladata megszervezni a gyerekek csatlakozását a Mortimer English klubhoz, megmutatni nekik hogy, milyen jó szórakozás a nyelvtanulás. Szintén feladatuk a kapcsolattartás a fiatalabb tanulók szüleivel és a bemutató órák megszervezése is. Az ország egész területén keresünk partnereket. Természetesen külön hangsúlyt fektetünk a nagyobb településekre, régiós központokra, ahol a nyelvi klubok sikeres működtetésére is nagyobb az esély, már csak a nagyobb lélekszámból kifolyólag is.

Mikor és hol nyílik legközelebb iskolájuk?
Augusztusban nyílik legújabb klubunk, Budapesten a XIV. kerületben. A helyszín egy régóta működő, népszerű, nagy játszóház. Ezúton is sok sikert kívánunk legújabb franchise partnerünknek!

 

(pcs)


Papp Csaba
újságíró