A három legfurcsább McDonald’s
A Roswell-i repülő csészealj
A 90-es évek végén készült fémszerkezetes épület, mind belülről, mind kívülről az űrutazás élményére fokuszál. Éjszaka sárga-piros fénynyalábok futnak az élein, aki pedig betér a plafonról logó szkafanderes Ronald McDonald-al találkozhat.
Az étterem kb. 200 m2-es és 65-en tudnak benne leülni. Rossz hír viszont, hogy a menü teljes ugyanolyan, mint bármelyik másik McDonald’s-ban tehát aki űrhajós ebédet szeretne azoknak máshol érdemes keresgélnie.
Az elhagyott hajó
A 1986-os Kanadai világkiállításra a McDonald’s úgy érezte, hogy be kell újítania valami izgalmassal. „A bárka” eklektikus és modern megjelenésével nyűgözte le a látogatókat, az első néhány hónapban nagyon sikeres volt a koncepció, érthető okokból köröket vert a helyi konkurenciára.
De a furcsaságok itt nem érnek véget, a belső festményekkel és finom berendezéssel ütött el a hálózat többi egységétől, sőt a konyha is teljesen külön helységbe esett, így vendégek nem láthattak be oda.
De ahogy a világkiállítás véget ért a hajó bezárt, és évekig nem kezdtek vele semmit, majd 1991-ben el is adta a hálózat.
Manapság a hajó elhagyottan áll és a jelenlegi tulajdonos azt ígéri újra megnyit benne az étterem (nem feltétlenül McDonald’s-ként).
Guantánamo Bay, Kuba
Két nem feltétlenül szimpatizáló ország határán egy amerikai katonai bázison senki se nyitna éttermet. De az is biztos, hogy nem sok hely van a világon, ahol nincs McDonald’s, ám Guantánamo nem ilyen az ott állomásozó katonák szerencséjére.
Az étterem azzal tört be a köztudatba, hogy 2009-ben nem talált dolgozókat és magas prémiumokat ígért az oda költözőknek.
Érdekesség, hogy a gyorsétterem lánc nem tervez több éttermet nyitni Kubában, a Guantánamo-i étterem pedig csak a katonai személyzet számára elérhető, de a több mint 6000 fős amerikai küldöttség gond nélkül eltartja az egységet.

BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
Az Eat Salad egy francia gyorsétterem-lánc, amely testreszabható salátákat, tálakat és wrap szendvicseket kínál.
A baguette és croissant után nem meglepő, hogy az egyik ikonikus pékség hálózat Franciaországban indult. Mára viszont már globális jelenlétre tett szert.
10 év után 800 egységet nyitott és 20%-os piaci részesedést szerzett a lengyel gasztro szektor kültéri szegmensében a Sweet Gallery.
A 2000-es évek elején szinte minden európai országban jelen volt a hálózat, Németországban a Benelux államokban, sőt még hazánkban is. Akkoriban több problémával is küzdött a franchise óriás, hiszen az új piac teljesen más elvárásokat támasztott a hálózat elé. Amikor 2002-ben kivonult a Wendy’s Magyarországról az volt a közvélekedés, hogy drágább versenytársainál, és ezért nem tudta elérni a kívánt forgalmat.
legolvasottabb

A franchise, mint gazdasági forma több mint 300 szektorban van jelen, az éttermektől a fodrászokon át, az online oldalakig.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Az ingatlanos szakma társadalmi megítélése ellenére egy gyorsan megtérülő befektetéssé válhat.
Megmutatjuk, kinek és miért érdemes részt venni a 2025. április 3-án megrendezésre kerülő Franchise Expo-n.
A budapesti franchise kiállításon bemutatkozó holland Used Products a másodkézből vásárolt termékek újraértékesítésén keresztül kínál ígéretes vállalkozási lehetőséget.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.