A három legfurcsább McDonald’s
A Roswell-i repülő csészealj
A 90-es évek végén készült fémszerkezetes épület, mind belülről, mind kívülről az űrutazás élményére fokuszál. Éjszaka sárga-piros fénynyalábok futnak az élein, aki pedig betér a plafonról logó szkafanderes Ronald McDonald-al találkozhat.
Az étterem kb. 200 m2-es és 65-en tudnak benne leülni. Rossz hír viszont, hogy a menü teljes ugyanolyan, mint bármelyik másik McDonald’s-ban tehát aki űrhajós ebédet szeretne azoknak máshol érdemes keresgélnie.
Az elhagyott hajó
A 1986-os Kanadai világkiállításra a McDonald’s úgy érezte, hogy be kell újítania valami izgalmassal. „A bárka” eklektikus és modern megjelenésével nyűgözte le a látogatókat, az első néhány hónapban nagyon sikeres volt a koncepció, érthető okokból köröket vert a helyi konkurenciára.
De a furcsaságok itt nem érnek véget, a belső festményekkel és finom berendezéssel ütött el a hálózat többi egységétől, sőt a konyha is teljesen külön helységbe esett, így vendégek nem láthattak be oda.
De ahogy a világkiállítás véget ért a hajó bezárt, és évekig nem kezdtek vele semmit, majd 1991-ben el is adta a hálózat.
Manapság a hajó elhagyottan áll és a jelenlegi tulajdonos azt ígéri újra megnyit benne az étterem (nem feltétlenül McDonald’s-ként).
Guantánamo Bay, Kuba
Két nem feltétlenül szimpatizáló ország határán egy amerikai katonai bázison senki se nyitna éttermet. De az is biztos, hogy nem sok hely van a világon, ahol nincs McDonald’s, ám Guantánamo nem ilyen az ott állomásozó katonák szerencséjére.
Az étterem azzal tört be a köztudatba, hogy 2009-ben nem talált dolgozókat és magas prémiumokat ígért az oda költözőknek.
Érdekesség, hogy a gyorsétterem lánc nem tervez több éttermet nyitni Kubában, a Guantánamo-i étterem pedig csak a katonai személyzet számára elérhető, de a több mint 6000 fős amerikai küldöttség gond nélkül eltartja az egységet.

BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
Az Eat Salad egy francia gyorsétterem-lánc, amely testreszabható salátákat, tálakat és wrap szendvicseket kínál.
A baguette és croissant után nem meglepő, hogy az egyik ikonikus pékség hálózat Franciaországban indult. Mára viszont már globális jelenlétre tett szert.
10 év után 800 egységet nyitott és 20%-os piaci részesedést szerzett a lengyel gasztro szektor kültéri szegmensében a Sweet Gallery.
legolvasottabb

Az ingatlanos szakma társadalmi megítélése ellenére egy gyorsan megtérülő befektetéssé válhat.
A franchise, mint gazdasági forma több mint 300 szektorban van jelen, az éttermektől a fodrászokon át, az online oldalakig.
A 2000-es évek elején szinte minden európai országban jelen volt a hálózat, Németországban a Benelux államokban, sőt még hazánkban is. Akkoriban több problémával is küzdött a franchise óriás, hiszen az új piac teljesen más elvárásokat támasztott a hálózat elé. Amikor 2002-ben kivonult a Wendy’s Magyarországról az volt a közvélekedés, hogy drágább versenytársainál, és ezért nem tudta elérni a kívánt forgalmat.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
A H&M lett a legértékesebb kiskereskedelmi márka Európában, legnagyobb arányban divat és szupermarket hálózatok a listán.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.