Egy ex-McDonald’s dolgozó élményei

A New York-i Dessy Joseph 2013 és 14 között dolgozott a franchise óriásnál, azóta több mint 30 videót osztott a cég belső dolgairól, a felvételekről pedig az Insider írt részletesebben.
Természetesen, ahogy ezt Dessy is elmondja videói elején, ez az ő saját tapasztalta, így nem tudja, hogy más éttermekben is hasonlóan mennek-e a dolgok.
A fagylalt automata működik
Az első felvételen, melyet azóta több mint 22 millióan néztek meg, arról beszél, hogy a jégkrém gép szinte sose áll le és teljesen jól megy. Mégis van egy ok amiért gyakran rá kerül a nem működik tábla.
„A fagyi automata szinte sose romlott el, ahol én dolgoztam” mondja „Csak nem akartuk kicserélni a nehéz mixet, ami a gépbe került, nem is beszélve arról, hogy a cseréhez létra is kellett, és legalább 20 perc mire a keverék megfagy, és újra lehet fagyit venni.”
Ne rendelj Karamellás dolgokat
A videójában konkrétan a Caramel Sundea elkészítésén akadt ki. Elmondása szerint a karamellt nagy „fém szemetesekben” tartották, ezzel a nagy probléma, hogy a meleg és vízgőz remek a gombásodáshoz. Sőt sokszor az újat csak ráöntötték a régire különösebb takarítás nélkül.
„Én többet nem eszek ilyet. Remélem ti sem.”
A tálcák
A negyedik videóban a vendégek tálca használatára tér ki, illetve arra, hogy ők a tálcát áttörölték egy vizes ronggyal, de így is maradhatott rajta olyan, aminek nem kellett volna. Ami azért probléma mert a tálca gyakran, orrfújás vagy tüsszentés áldozata lesz.
„Láttam olyat, hogy valaki direktbe a tálcára fújja az orrát.”
Itt szeretnénk megkérni arra mindenkit, hogy ne csináljon ilyet. (szerk.)
„Ne a tálcáról egyél mindig rakj rá valamit.”
Honnan tudod, hogy friss
„Sokszor előre elkészítettük a fogásokat, és egy melegített pulton hagytuk, így ha egy fogás felkerült a melegítőre az addig ott volt amíg valaki meg nem rendelte. A végén már lehetetlen eldönteni mikor készült, a gyakori fogásokból mindig volt kész néhány darab. A legtöbben csak sajtot kérnek rá, amit könnyű utólag is rárakni.”
„A legegyszerűbb, ha nem kérsz valamit a szendvicsbe, ami alapból benne van, a sajtot utólag rá lehet rakni, de az öntetet nem lehet kivenni a szendvicsből.”
Természetesen a McDonald’s más Amerikában, mint hazánkban, így nem tudjuk garantálni, hogy ugyanezek a praktikák nálunk is működnek. Ha érdekelne a videók a TikTok-on jodessy néven találod meg Desssy-t, illetve a McDonald’s-os tartalmakat összegyűjtve a Insider-en találod.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
legolvasottabb

Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Az elmúlt két évben a DODO szinte teljes egészében franchise-alapú működésre állt át Magyarországon: míg 2023 augusztusában 50%-os volt a franchise-partnerek aránya, ezt az értéket mostanra sikerült megduplázni.
Világszerte ismert amerikai márkák képviselői érkeznek Budapestre szeptember 16-án, hogy bemutassák hazai terjeszkedési terveiket és leendő partnereikkel találkozzanak. A küldöttségben komoly ismert cégek vesznek részt, mint például a Wendy’s vagy az Olive Garden, amelyek élvezik a Nemzetközi és a Magyar Franchise Szövetség támogatását is.
Megmutatjuk, kinek és miért érdemes részt venni a 2025. április 3-án megrendezésre kerülő Franchise Expo-n.
Egy újabb karantén esetén előnyt élvezhet a fogyasztók között ez az étteremtípus. Pontosan mi is a ’ghost kitchen’ lényege?
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.