Egy ex-McDonald’s dolgozó élményei

A New York-i Dessy Joseph 2013 és 14 között dolgozott a franchise óriásnál, azóta több mint 30 videót osztott a cég belső dolgairól, a felvételekről pedig az Insider írt részletesebben.
Természetesen, ahogy ezt Dessy is elmondja videói elején, ez az ő saját tapasztalta, így nem tudja, hogy más éttermekben is hasonlóan mennek-e a dolgok.
A fagylalt automata működik
Az első felvételen, melyet azóta több mint 22 millióan néztek meg, arról beszél, hogy a jégkrém gép szinte sose áll le és teljesen jól megy. Mégis van egy ok amiért gyakran rá kerül a nem működik tábla.
„A fagyi automata szinte sose romlott el, ahol én dolgoztam” mondja „Csak nem akartuk kicserélni a nehéz mixet, ami a gépbe került, nem is beszélve arról, hogy a cseréhez létra is kellett, és legalább 20 perc mire a keverék megfagy, és újra lehet fagyit venni.”
Ne rendelj Karamellás dolgokat
A videójában konkrétan a Caramel Sundea elkészítésén akadt ki. Elmondása szerint a karamellt nagy „fém szemetesekben” tartották, ezzel a nagy probléma, hogy a meleg és vízgőz remek a gombásodáshoz. Sőt sokszor az újat csak ráöntötték a régire különösebb takarítás nélkül.
„Én többet nem eszek ilyet. Remélem ti sem.”
A tálcák
A negyedik videóban a vendégek tálca használatára tér ki, illetve arra, hogy ők a tálcát áttörölték egy vizes ronggyal, de így is maradhatott rajta olyan, aminek nem kellett volna. Ami azért probléma mert a tálca gyakran, orrfújás vagy tüsszentés áldozata lesz.
„Láttam olyat, hogy valaki direktbe a tálcára fújja az orrát.”
Itt szeretnénk megkérni arra mindenkit, hogy ne csináljon ilyet. (szerk.)
„Ne a tálcáról egyél mindig rakj rá valamit.”
Honnan tudod, hogy friss
„Sokszor előre elkészítettük a fogásokat, és egy melegített pulton hagytuk, így ha egy fogás felkerült a melegítőre az addig ott volt amíg valaki meg nem rendelte. A végén már lehetetlen eldönteni mikor készült, a gyakori fogásokból mindig volt kész néhány darab. A legtöbben csak sajtot kérnek rá, amit könnyű utólag is rárakni.”
„A legegyszerűbb, ha nem kérsz valamit a szendvicsbe, ami alapból benne van, a sajtot utólag rá lehet rakni, de az öntetet nem lehet kivenni a szendvicsből.”
Természetesen a McDonald’s más Amerikában, mint hazánkban, így nem tudjuk garantálni, hogy ugyanezek a praktikák nálunk is működnek. Ha érdekelne a videók a TikTok-on jodessy néven találod meg Desssy-t, illetve a McDonald’s-os tartalmakat összegyűjtve a Insider-en találod.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
Az Eat Salad egy francia gyorsétterem-lánc, amely testreszabható salátákat, tálakat és wrap szendvicseket kínál.
A baguette és croissant után nem meglepő, hogy az egyik ikonikus pékség hálózat Franciaországban indult. Mára viszont már globális jelenlétre tett szert.
10 év után 800 egységet nyitott és 20%-os piaci részesedést szerzett a lengyel gasztro szektor kültéri szegmensében a Sweet Gallery.
A 2000-es évek elején szinte minden európai országban jelen volt a hálózat, Németországban a Benelux államokban, sőt még hazánkban is. Akkoriban több problémával is küzdött a franchise óriás, hiszen az új piac teljesen más elvárásokat támasztott a hálózat elé. Amikor 2002-ben kivonult a Wendy’s Magyarországról az volt a közvélekedés, hogy drágább versenytársainál, és ezért nem tudta elérni a kívánt forgalmat.
legolvasottabb

A franchise, mint gazdasági forma több mint 300 szektorban van jelen, az éttermektől a fodrászokon át, az online oldalakig.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Az ingatlanos szakma társadalmi megítélése ellenére egy gyorsan megtérülő befektetéssé válhat.
A budapesti franchise kiállításon bemutatkozó holland Used Products a másodkézből vásárolt termékek újraértékesítésén keresztül kínál ígéretes vállalkozási lehetőséget.
Megmutatjuk, kinek és miért érdemes részt venni a 2025. április 3-án megrendezésre kerülő Franchise Expo-n.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.