Szezonális Subway Siófokon

Az étterem a város legforgalmasabb részén, a Petőfi Sétányon került kialakításra, ahol három hete csillapítja az arra járó turisták étvágyát. Egy, - a franchise partnerek által üzemeltetett - panzió kihasználatlan üzlethelyiségéből lett kialakítva a szezonális vendéglátó egység, melynek kínálatában megtalálható a Subway teljes ételválasztéka (leszámítva a fagylaltot, mivel a sétányon számtalan cukrászda található). Az éttermet nagy várakozással fogadták a siófokiak is, de az eddigi statisztika azt mutatja, hogy a vendégek 90%-a külföldi.
„Mivel Siófok az ország egyik legnépszerűbb bulivárosa, ezért az éjszaka embereihez is alkalmazkodnunk kellett. Hétköznap általában hajnali 3-ig, hétvégén pedig reggelig vagyunk nyitva, mindössze egy másfél órás technikai szünetre zárunk be.” – mondta el Szűcs Eszter, az étterem üzemeltetője. „Szerencsére azt mondhatom, hogy annak ellenére, hogy nagyon vegyes a parton megfordulók összetétele, a Subway brand megszűri a betérő vendégeket, kulturált vendégkör jellemzi az éttermet.”
Európában van már példa szezonálisan működő Subway egységekre, de Magyarországon a siófoki az első ilyen kezdeményezés. Nem is meglepő, hiszen a nyári hónapokban naponta 8-10 ezer ember megfordul a Petőfi Sétányon, ami azt jelenti, hogy aki ott van a városban napi egyszer biztos, hogy elmegy az étterem előtt.
Az újdonságnak számító siófoki koncepció mellett előkészületben van egy Közép-Európában is úttörőnek számító Subway étterem Cegléd belvárosában, ami egy műemlék épületben kerül kialakításra. Itt nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a jelenleg cukrászdaként működő épület különleges belsőépítészeti elemeit megtartsák az átalakítás során úgy, hogy a Subway arculati elemei is érvényesülni tudjanak.
(pcs)

BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
Az Eat Salad egy francia gyorsétterem-lánc, amely testreszabható salátákat, tálakat és wrap szendvicseket kínál.
A baguette és croissant után nem meglepő, hogy az egyik ikonikus pékség hálózat Franciaországban indult. Mára viszont már globális jelenlétre tett szert.
10 év után 800 egységet nyitott és 20%-os piaci részesedést szerzett a lengyel gasztro szektor kültéri szegmensében a Sweet Gallery.
legolvasottabb

A 2000-es évek elején szinte minden európai országban jelen volt a hálózat, Németországban a Benelux államokban, sőt még hazánkban is. Akkoriban több problémával is küzdött a franchise óriás, hiszen az új piac teljesen más elvárásokat támasztott a hálózat elé. Amikor 2002-ben kivonult a Wendy’s Magyarországról az volt a közvélekedés, hogy drágább versenytársainál, és ezért nem tudta elérni a kívánt forgalmat.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
Még olyan óriások is, mint a közel 40.000 egységgel rendelkező McDonald's sem sikeres minden piacon. Összegyűjtöttünk 10 olyan országot, ahol valamilyen oknál fogva nem tudott gyökeret verni az amerikai franchise.
Egy újabb karantén esetén előnyt élvezhet a fogyasztók között ez az étteremtípus. Pontosan mi is a ’ghost kitchen’ lényege?
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.