Programozó iskola franchise jönne hazánkba

Coders Lab
Coders Lab / A lengyel programozóiskola saját szoftverrel és kész tananyaggal lépne be a magyar piacra
Szerda
2020.08.26.
Komoly informatikus hiánnyal küzd a hazai piac. Erre a problémára nyújt megoldást a Coders Lab franchise hálózata.
 

Az informatika az egyik leggyorsabban növekvő szektor a világon, és nem csak Magyarországon, mindenhol hiányoznak a képzett szakemberek. A problémát az okozza, hogy az egyetemi, illetve iskolai képzések elmaradottak, így csak kevesen érkeznek a gazdaságba megfelelő számitástechnikai háttérrel. Az elmúlt hónapokban még inkább az online felületekre tértünk át, most még nagyobb az igény a programozókra, weboldal fejlesztőkre. Jelenleg több tízezer szakember hiányzik az országból, erre a helyzetre kíván megoldást kínálni a lengyel hálózat. 

„Iskolákat szeretnénk nyitni minden olyan országban, ahol az informatikus kereslet és kínálat nincs egyensúlyban. Úgy látjuk a legtöbb európai piacon így Magyarországon is hiány van programozókból, és programozó iskolákból.” Mondta Grzegorz Morawski, a Coders Lab franchise igazgatója.

A piaci kizárólagosságot vásárló átvevőnek nagyjából 10 millió forintot kell elköltenie egy iskola megnyitásához, mely körülbelül az első év végére megtérül. A franchise átvevő feladata a megfelelő oktatók kiválasztása, illetve a központ útmutatásai alapján a márkanév bevezetése a hazai piacra.

A franchise partnerekkel szemben nincsenek előzetesen meghatározott elvárások. Ám előny, amennyiben valaki rendelkezik az oktatásban, esetleg a marketingben szerzett tapasztalattal. Emellett természetesen az informatikával dolgozó cégeknek is remek portfólió bővítési lehetőség lehet. 

„Eddig két átvevő típussal találkoztunk, az első, akik már részt vesznek oktatásban, például nyelviskolák vezetői. A második kategória az IT cégek.” Mondta Morawski, majd így folytatta: „Komoly előny, ha már rendelkeznek informatikai szakemberekkel, akik alkalmasak oktatónak, mentornak. Ez azért is fontos mert a jó előadó megtalálása az egyik legnehezebb feladat.”


Franchise tanácsadó