Mi lesz Schwarzenegger kondi termével?

Csődvédelem / A járvány közepén a Hertz-hez hasonlóan csődvédelmet kért a hálózat.
Szerda
2020.07.08.
A Gold’s Gym - melybe Arnold Schwarzenegger is gyakran járt az elmúlt évtizedekben - átalakítja az üzleti modelljét, annak érdekében hogy sikeresen átvészelje a járvány okozta válságot.
 

Az amerikaii hálózat a múlt hónapok drasztikus visszaesése miatt – a Hertz-hez hasonlóan - csődvédelmet kért. Az új koncepció kisebb, de hatékonyabb edzőtermekkel operál. Az átalakítás másik előnye, hogy az új egységekhez szükséges befektetési igényt jelentősen csökkenti.

Az új modell leginkább az Egyesült Államokban az elmúlt pár évben hatalmas sikereket elérő Orange Theory-hoz fog hasonlítani, ők a Gold’s Gym-el szemben elsősorban bevásárlóközpontokban vannak jelen, nem pedig önállóan felépített épületekben. A hálózat korábbi hatalmas edzőtermeivel szemben az új szalonok 1000-1500 négyzetméter között fognak mozogni.

Viszonyitás képen az eredeti modell 2500-4500 négyzetméteres egységek megnyitását követelte meg, mindez 4-5 millió dollárjába (1-1,5 milliárd(!) forintba) is kerülhetett a franchise partnereknek. Az új felállásban jelentősen csökkenek a költségek, hiszen a kisebb helyigény már „csak” 1,5-2,5 millió dollár (nagyságrendileg 500-800 millió forint) befektetést igényelt az átvevőktől. De természetesen, aki szeretne és megteheti továbbra is nyithat 4-5 millió dollárét edzőtermeket.

 „Rájöttünk arra, hogy a világon vannak olyan helyek, ahol nem találsz 3000 négyzetméteres üzlethelyiségeket.” magyarázta Adam Zeitsiff a hálózat vezérigazgatója, majd így folytatta: „Tehát szükségünk van egy olyan modellre, ami a városokban is tud üzemelni, de nem szakad el a hálózat elvárásaitól.”

 A másik lényeges előnye a koncepciónak, hogy az Államokon kívül az új partnerek kisebb befektetést és kockázatot szeretnének, hiszen ezeken a piacokon még nem bizonyított a márka. hiszen egy 1000 négyzetméteres szalont könnyebb üzemeltetni és persze hamarabb válhat is nyereségessé, mint a 2500 négyzetméteres társa.

Májusban a csőd komoly áldozatokat követelt meg a hálózattól, 32 szalont be kellett zárni. Ám ennek ellenére is a franchise-nak még 60 saját, átvevőinek pedig több, mint 600 edzőterme maradt. 

A korlátozások enyhítésének köszönhetően pedig már nagyjából stabilizálódott a Gold’s Gym helyzete: „A vendégek folyamatosan térnek vissza, de az biztos, hogy ez nem ugyanaz forgalom, mint tavaly volt…. Körülbelül 40%-ot esett vissza a múlt évhez képest. De így is jó újra nyitva lenni. Jó újra látni, hogy van bevétel.” nyilatkozta a vezérigazgató.


Csökkentett méret / A nagyjából felére csökkentett egység mérettel próbál a hálózat új piacokra betörni.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.