Világszerte / Közel 20 országban 400 egységgel rendelkezik.
Péntek
2019.12.13.
A bölcsödétől a középiskoláig sikeres kéttannyelvű oktatási koncepciót kínáló Maple Bear franchise hálózat Románia és Bulgária után Magyarországon kíván terjeszkedni.
 

A 19 országban több mint 400 oktatási intézményt tartalmazó lánc célja, hogy a gyermekek elsajátítsanak minden, a modern idők kihívásaihoz szükséges kulcskompetenciát.

A franchise központ segít a megfelelő tanterv összeállításában; új oktatási módszerek bevezetésében; a tanulmányi eredmények növelésében; az intézmények marketing tevékenységében, valamint megosztják a csatlakozó iskolákkal, óvodákkal, a beiratkozási stratégiájukat is.

Kanada úttörő azon országok között, amelyek adaptálták oktatási rendszereiket a szükséges kompetenciák fejlesztéséhez a 21. században. 1994 óta az állam olyan módszertant vezetett be, amely teljes mértékben a gyerekek sikeres jövőjére összpontosít és fejleszti az ehhez szükséges kompetenciákat. A cél, olyan szociálisan aktív egyének képzése, akik a fenntartható társadalom vezetőivé válhatnak és képesek lesznek hatékonyan alkalmazkodni a változó világ kihívásaihoz. A Maple Bear éppen ezért a kanadai oktatási módszert alkalmazza. Az oktatás kutatáson, felfedezésen, kísérletezésen és problémamegoldáson alapul. Ilyen módon a hagyományos tanítási módszereket felváltja az önálló gondolkodást elősegítő oktatás, amely arra ösztönzi a hallgatókat, hogy fedezzék fel a körülöttük lévő környezetet, illetve válaszokat keressenek olyan kérdésekre, amelyek valóban fontosak a mindennapi életükben. Azokkal a dolgokkal kezdjenek el foglalkozni, amelyeket szívesen csinálnak. A Maple Bear olyan környezetet teremt, amelyben a gyermekek nem félnek hibázni, tudatában vannak annak, hogy ez is része a tanulási folyamatnak. Önbizalmat és rugalmas gondolkodásmódot alakítanak ki.

Fontos törekvés, hogy a hallgatók képesek legyenek befogadni a legújabb technológiai változásokat, aktívak és vezetők legyenek a közösségükben, olyan kihívásokkal szembesülve, mint például a bevándorlás vagy a globális felmelegedés. A helyi és kanadai tantervek valójában kombináltak és kiegészítik egymást. A Maple Bear helyi iskolaként működik minden piacon, alkalmazkodva a lokális viszonyokhoz, elvárásokhoz.

Ezért intézményeiket a helyi oktatási előírásoknak megfelelően működő iskolákként regisztrálják, és természetesen a kanadai tanterv és tanítási módszertan mellett egy teljesen elfogadott helyi tantervet kínálnak.

Kanada alapvetően két nyelvű ország. A kétnyelvűség a DNS-eikben található. Pontosan azért, mert két "anyanyelve" és speciális tanítási módszertana van, Kanada a világ vezető a kéttannyelvű oktatásban. A kutatások azt mutatják, hogy azok a gyermekek, akik korai életkortól használnak több nyelvet, az életben sokkal jobb kiindulási helyzetben vannak. A kétnyelvűség olyan előny, amely messze túlmutat a két nyelv folyékony beszéde iránti vágyon. Fokozza a különféle mentális funkciókat és társadalmi készségeket. A legújabb kutatások szerint a kétnyelvű gyermekek nagyobb mértékben képesek koncentrálni, több feladatot egyszerre ellátni, szocializálódni, alkalmazkodni a változásokhoz és megoldani a problémákat. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a kétnyelvűség öt évig késlelteti az Alzheimer-kór és a demencia kialakulását.

Kérjük jelezze, ha érdeklődik a koncepció iránt, ha magán tanintézményt már működtet vagy a jövőben kíván elindítani.


Kéttannyelvű / Azok a gyerekek, akik korai életkortól használnak több nyelvet, az életben sokkal jobb kiindulási helyzetben vannak.
Franchise tanácsadó