Tőkeigény / Egy programozó iskola megnyitása 1,5-2 millió forintnyi befektetési igénnyel.
Hétfő
2019.08.26.
Sokan az informatikában látják a jövőt. Újabb programozó iskola törne be hazánkba?
 

A programozó iskolák nem panaszkodhatnak a tanulók száma miatt, ugyanis a fejlesztők hatalmas hiánya továbbra is nagyon komoly probléma a munkaerőpiacon. Erre a piaci résre számos hazai és külföldi vállalkozás tört be az elmúlt években. A Coding Giants ezt a lehetőséget ismerte fel.

A Coding Giants célja, hogy a programozás iránt érdeklődő és fogékony fiatalokkal megismertesse és megszerettesse az informatikát. Célunk a fiatalok számítógépes ismereteinek növelése úgy, hogy a jövőben bármilyen helyzetben könnyen találjanak munkát a modern munkaerőpiacon. Szeretnénk minél több fiatalt megfertőzni a programozás szeretetével. Tapasztalataim szerint a programozás megtanulása nem csak a digitális készségeket fejleszti, hanem ösztönzi a logikus gondolkodás fejlődését is -mondja Radosław Kulesza, a Coding Giants társalapítója.

A vállalkozást, melynek mára már 60 saját és 26 franchise egysége van 55 lengyel városban, 2015-ben négy egyetemista alapította.
Lengyelországon kívül is nagy az igény a programozó tanfolyamok iránt, ezért döntöttünk a külföldi terjeszkedés mellett. Első egységünket Spanyolországban, Barcelonában nyitottuk meg – tette hozzá a tulajdonos. – Közép-Kelet Európában mester franchise partnereket keresünk országonként, vagy akár régiónként is. Emellett a franchise hálózat fejlesztését nagy erőkkel tovább folytatjuk Lengyelországban is.

A Coding Giants már a 25-30 ezer lakosú településeket is megcélozza, országtól függetlenül. Az iskolák márakár, egy 30 m2-es helységben is elindíthatók. A kedvező befektetési költségeknek köszönhetően, a tapasztalatok szerint a beruházás 6-8 hónap alatt megtérül. A franchise központ folyamatosan biztosítja az innovatív oktatási anyagokat, illetve képzi tovább a partnereket. Emellett a marketingben is folyamatosan segítséget nyújt.

Az iparág sajátosságai és a magas színvonalú tanfolyamok miatt az átvevőnek szüksége van alapvető programozási és informatikai ismeretekre. Hisszük, hogy ezek a készségek szükségesek az oktatás minőségének fenntartásához - magyarázza Radosław Kulesza.


4 alapító / A Varsói Műszaki Egyetem 4 végzős hallgatója indította el a hálózatot.
Franchise tanácsadó