Már a szomszédban a Coders Lab

Alacsony tőkekockázatú franchise
Alacsony tőkekockázatú franchise / A Coders Lab franchise egy "asset-light" üzleti modellt jelent. A tőkeberuházás az egyszeri franchise díjon túl gyakorlatilag csak az oktatóanyagok magyarra fordítását jelenti. A franchise partner és alkalmazottainak képzését a franchise központ ingyenesen biztosítja.
Szerda
2019.02.13.
A legnagyobb lengyel programozó iskola franchise szerződést írt alá Románia vezető HR és munkaerőközvetítő vállalatával. A bootcamp hálózat Magyarországon duplázna.
 

A lengyelországi piacvezető pozíció kivívását követően, a Coders Lab IT Iskola nemzetközi márkává válik; az eJobs online toborzó platformot üzemeltető vállalattal kötött mostani franchise megállapodás a nemzetközi márkafejlesztés első lépését jelenti a 2013-ban alapított bootcamp franchise számára. Románia legnagyobb munkaközvetítő platformja pedig a Coders Lab programozó tanfolyamokat, márkát és know-how-t, mint egy üzemkész (”plug&play”) eszközt tudja használni jelenlegi kínálatának bővítéséhez. Az IT-iskola franchise expanziója számára kiemelt piac Magyarország, így a mostani, romániai terjeszkedés jó példa lehet a jövőbeli magyarországi partnernek is.

A Coders Lab programozó iskolákban elérhető tanfolyamok segítenek megbirkózni azon problémákkal, amelyek nem csak a lengyel munkaerőpiacon tapasztalhatók, hanem globálisabb jelenségek. A vállalati, keresleti oldal és az elérhető IT szakértők, azaz a kínálati oldal közötti eltérés a legtöbb európai országban jelen van. Ez vonatkozik Romániára is, ahol egy erős partnerrel kezdhetjük meg az együttműködést. Nincs kétségünk afelől, hogy az eJobs képes lesz a szinergiák létrehozására jelenlegi üzlete és a mi tanfolyam-portfóliónk között” – nyilatkozta Marcin Tchórzewski, a Coders Lab alapítója és ügyvezetőigazgatója.

Az országos franchise licence megvásárlásával új üzleti területek nyílnak meg a munkaerőközvetítésben 20 éve tevékenykedő eJobs számára. „A HR szektor egyik vezető szereplőjeként, számunkra az IT-oktatás a következő nagy lépés nemcsak saját üzletünk, de az ágazat dinamikájának fejlesztésében is. Hisszük, hogy a Coders Lab révén a romániai munkaerőhiány orvoslásában, a betöltetlen pozíciók feltöltésében szintén nagy szerepet fogunk játszani. A piac könnyedén elbír akár további húszezer IT szakembert is, így az ajtó nyitva áll mindazok előtt, akik ezen a területen akarnak karriert csinálni” – mondta el Bogdan Badea, az eJobs ügyvezetőigazgatója.

Az eJobs rendelkezik az országos Coders Lab hálózatfejlesztés kizárólagos jogaival Romániában. Franchise átvevőként a vállalat felel a tanfolyamok megszervezéséért és lefolytatásáért, ahogyan a marketing és értékesítési folyamatokért is. Az oktatóanyagokat a lengyelországi központ biztosítja, illetve a folyamatos fejlesztések, frissítések is itt zajlanak (jelenleg 9 különböző programozó tanfolyam érhető el a Coders Lab portfóliójában). A romániai franchise partner két tanfolyammal a kínálatában kezdi meg működését: JavaScript developer: React és Back-end developer: PHP. Idővel az akadémia kínálata bővülni fog.

Miközben Románia a Coders Lab hálózatának első külföldi piacává vált, a franchise átadó folytatja franchise partnerek felkutatását Magyarországon és egyéb európai országokban is. Hazánkban a romániai kondíciókkal megegyező feltételekkel lehetséges a hálózathoz való csatlakozás. „Persze az eJobs csatlakozása egy egyedi eset abból a szempontból, hogy egy munkaerőközvetítő vállalat vált országos partnerré. Véleményem szerint ez is csak azt mutatja, hogy mennyire tág azon üzleti területek és tevékenységek csoportja, amibe beilleszthető, hozzáadható a Coders Lab szolgáltatás-portfólió” – emelte ki Grzegorz Morawski franchise igazgató. Hozzátette, a Coders Lab franchise remek lehetőség mindazon szoftverházak, nyelviskolák, felsőoktatási vagy felnőttképző intézmények, egyéb oktatási területen tevékenykedő cégek, vállalkozók (vagy éppen munkaerőközvetítő cégek) számára, akik az IT oktatás ágazatában bővítenék tevékenységüket egy könnyen adaptálható, mégis innovatív, alacsony tőkeigényű, indulásra kész koncepcióval.

A folyamatosan frissített oktatóanyagok és tudástár mellett a Coders Lab franchise átvevők számára elérhető egy átfogó támogatási csomag, ami többek közt tartalmazza az online rendszereket a tanfolyamok, oktatási folyamatok és a szervezet hatékony menedzseléséhez.