Hyatt Regency Hotel nyílik a fővárosban

Hyatt Regency Naha Okinawa
Hyatt Regency Naha Okinawa / A Hyatt Hotels vállalat a világ 50 országában összesen több mint 600 szállodával várja az üdülni vágyó és az üzleti úton levő vendégeket.
Péntek
2018.08.03.
A szállodalánc második budapesti tagja 2020-ban nyitja meg kapuit a Petőfi Sándor utcai Postapalota épületében.
 

A főváros ötödik kerületének a Váci utcához és a Dunához eső részét egyre több nagy hotellánc választja ki bázisaként. Többek között itt található a Buddha Bar Hotel, vele szemben, a Matild Palotában épül a jövőre átadásra kerülő Luxury Collection Hotel (mely a Marriott International luxus márkája), valamint 2020-ban a közelben lévő Postapalota épületében nyílik majd meg Budapest első Hyatt Regency szállodája is.

„Budapesti hotelünk megnyitásával egyrészt tovább szeretnénk növelni közép-kelet-európai jelenlétünket, másrészt bizonyítani szeretnénk elkötelezettségünket a térség iránt. Nagyon várjuk a közös munkát magyar partnerünkkel, hiszen úgy gondoljuk, hogy a Hyatt Regency Budapest a fővárosba érkező üzletembereknek, valamint a nyaralni vágyóknak egyaránt kedvelt szálláshelye lesz” – nyilatkozta Takuya Aoyama, a Hyatt Regency vállalatfejlesztésért felelős alelnöke.

Az egykori Postapalota épületében (mely 1870-1873 között, Szkalnitzky Antal és Koch Henrik tervei alapján épült neoreneszánsz-eklektikus stílusban) 231 tágas szobát alakítanak ki. A hotelben kialakítanak egy báltermet, valamint 6673 négyzetméteren tárgyalótermeket is, mely az üzleti úton lévő vendégeket szolgálja majd ki. De a budapesti szállodát felszerelik egy modern fitneszteremmel, egy kifinomult SPA-val és egy medencével is. Az éttermet az egykori postahivatal belső udvarába képzelik el, mely remek helyszíne lesz majd a baráti, családi beszélgetéseknek, valamint az üzleti tárgyalásoknak.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a régi Postapalota újra életre kel. Úgy véljük, hogy a globálisan ismert Hyatt Regency márka tovább segíti majd ezen városrész hírnevének növelését és öregbíti majd a Petőfi Sándor utca presztízsét. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk ebben a projektben” – tette hozzá Dr. Michael Hutter a Városház Utca Projekt Ingatlanforgalmazó Kft. tulajdonosa.

A Hyatt nem csak a Hyatt Regency Budapest szállodával bővül a magyar fővárosban, de a tervek szerint az évvégéig megnyíló Párisi Udvar Hotel Budapest is a szállodalánc The Unbound Collection by Hyatt márkájának második európai tagjaként működik majd.


Kovács Márton
journalist