Luxury Collection Hotel nyílik az országban

Az 1906 óta létező Luxury Collection Hotels márkához tartozó szállódák között van, ami több mint 100 éves. A kifogástalan luxus, különleges elhelyezkedés és hangulat stabilan a világ élvonalában tartja a márkát.
Kedd
2017.08.08.
A Marriott International hotel luxus márkája 2019-ben debütál Budapesten, a patinás Matild Palotában.
 

A világ legnagyobb hotel vállalata, a Marriott International, valamint a török Özyer Group megállapodásának köszönhetően 2019-ben megnyílik Budapest első Luxury Collection hotele. A luxusszálloda a Matild Palotában kap majd helyet, a Klotild Palotával, azaz a Buddha Bar Hotellel szemben. Az Erzsébet Híd lábánál található paloták 1899 és 1902 között épültek neo-barokk stílusban, gyönyörű kilátással a hídfőre és a budai oldalra.

A Marriott International a világ legnagyobb szállodalánca, több mint 6000 ingatlannal van jelen 120 országban. A Marriott igyekszik megőrizni vezető pozícióját a világpiacon, ennek érdekében folyamatos növekedésre és terjeszkedésre törekszik. Ennek keretében indul 2018-ban Írországban a hálózat Aloft franchise márkája, Kínában pedig megnyílik az első Ritz Carlton golf üdülője. A hálózat Magyarországon is bővül, hiszen korábban a QPR Propeties Kft-vel megkötötte megállapodását a legendás W Hotels márka hazai bevezetéséről.

A Marriott legújabb terve pedig az Özyer Grouppal közös vállalkozásuk, a Matild Palota 130 szobás elegáns luxushotellé alakítása. A szálloda megnyitásával bevezetésre kerül Magyarországon a Luxury Collection Hotel márka is, hiszen ez lesz az első hotel, amely ezt a nevet viseli hazánkban. A tervek szerint nem pusztán szálloda, hanem vendéglátó helyek is kialakításra kerülnek, köztük az épület tetején található Sky Bar, valamint a Matild Café, amely eredetileg egy, a II. világháború után épült patinás kávézó volt.

Az 1906 óta létező Luxury Collection Hotels márka a világ élvonalába tartozik. A különleges szolgáltatásairól, a luxusról és kifinomultságáról híres hálózat egységei a világ legszebb helyein találhatóak meg. Az összesen 100 egységből álló hálózat 30 országban lelhető fel, az egyes hotelek az adott helyszínre szabva, annak hangulatát tökéletesen visszaadva épülnek.


Kovács Márton
journalist