Fektess az IT szektorba!

Oktató és karrierközpont egyben / A Coders Lab programozó iskolák nemcsak egyszerűen tanfolyamokat kínálnak, hanem az ügyfelek munka és karrierváltásának teljes folyamatát biztosítják. Ennek megfelelően a Coders Lab célközönsége elsősorban olyan felnőttek, akik gyakorlati tudást akarnak elsajátítani, aminek segítségével új munkát találhatnak az IT szektorban, és újra indíthatják karrierjüket.
Péntek
2019.09.06.
Rengeteg érv szól amellett, hogy az informatikus- és IT-mérnök oktatásba fektessünk. Ehhez kínál lehetőséget a Coders Lab programozó iskola franchise.
 

Az informatika és az ITK ipar elmúlt két évtizedben tapasztalt óriási fejlődése egy soha nem látott igényt, keresletet eredményezett az IT szakemberek iránt. Az Európai Bizottság adatai szerint az európai országokban a szakképzett IT munkaerő hiánya 2020-ra elérheti a 900.000 főt, míg Magyarországon jelenleg 30-40 ezerre teszik a betöltetlen, valamilyen IT készséget igénylő pozíciók számát. És ez a deficit már nemcsak a szoftverfejlesztőket vagy a hagyományos informatikai ágazatokban tevékenykedőket sújtja, de a legkülönbözőbb gazdasági ágazatokban érezteti hatását. Jelenleg – ágazati becslések szerint – globálisan a gazdasági ágazatok 70 százalékában hiány van IT szakemberekből. Rengeteg programozó hiányzik, ennek ellenére a hagyományos oktatási rendszerek egyelőre nem adnak választ erre a trendre. Viszont ahogy a tradicionális közoktatás nem akar vagy nem tud megoldást találni a munkaerőpiac ezen kihívására, úgy nyíliik meg az út a magániskolák és oktatóközpontok előtt.

Ilyen oktatóközpont a lengyelországi Coders Lab is, amely mintegy öt év alatt a 40 milliós lengyel piac éllovasává fejlődött a programozó és informatikus oktatás területén. A vállalat 9 iskola megnyitásával, a jelenleg 12 különböző tanfolyamot magába foglaló portfólió folyamatos fejlesztésével és egy komplex franchise rendszer kidolgozásával vívta ki a piacvezető pozíciót, a hálózat átlagosan évi 400 százalékos bevételnövekedéssel büszkélkedhet. A lengyel piac “igába hajtása” után a márka figyelme most a nemzetközi expanzióra szegeződik, méghozzá Spanyolországgal és Magyarországgal a fókusz középpontjában.

 „A Coding Bootcamp piacelemzés alapján az ágazat 2021-ig minden évben több mint 10 százalékkal fog bővülni. Mi egy lehetőséget kínálunk az ágazatba történő azonnali belépéshez a teljes Coders Lab tapasztalat, know-how, induláskész tanfolyamok és átfogó támogatási rendszer kihasználásával” – nyilatkozta Grzegorz Morawski, a hálózat franchise igazgatója. A franchise vezető hozzátette, elsősorban azért esett Magyarországra a választás, mert rengeteg potenciált látnak a piacban: „a programozó és informatikai felnőttképzések nem ismeretlenek a magyar piacon. Vannak hozzánk hasonló szereplők, de úgy gondoljuk, hogy a Coders Lab egy egyediséget képvisel mind a szolgáltatás-portfólió, mind pedig a franchise ajánlat tekintetében.”

A Coders Lab franchise lehetőségben (azaz egy programozó és IT iskola elindításában) érdekelt vállalkozók egy átfogó és részletesen kidolgozott koncepció alapján vághatnak bele üzleti vállalkozásukba. Magyarországi franchise partnerei számára a franchise központ támogatást biztosít a helyszín kiválasztásában az exkluzív területen belül, az iskola kialakításában és felszerelésében, az indulásra kész tanfolyamok adaptálásában, a professzionális oktatókból, mentorokból és szakértőkből álló oktatói gárda összeállításában, valamint a hatékony B2C és B2B értékesítési csatornák megtalálásában is.

Franchise partnereink profilja különböző lehet, általában különböző készségekkel csatlakoznak hozzánk. A mi szemünkben előnyt jelent persze az oktatói háttér, mint például nyelviskolák vagy egyetemi karok esetében. De a lehetőség adott fejlett sales osztállyal és ügyfélszolgálattal rendelkező szervezetek, vagy olyan vállalkozók számára is, akik ismerik a magyar piacot és a jelenlegi trendeket az oktatásban. Elsősorban olyan partnert keresünk országszerte, aki kész időt és egyéb erőforrást befektetni, elhivatott az IT oktatás és egy dinamikus üzlet fejlesztése mellett” – emelte ki a franchise igazgató.

Egy Coders Lab egység akár már 10 millió forintból is elindítható.


Minden igényt kielégítő kínálat / A Coders Lab azon kevés vállalkozások egyike, amelyek a folyamatosan változó piaci igényekhez igazították portfóliójukat. Jelenleg közel egy tucat különböző tanfolyam érhető el a hálózat diákjai számára, akik a legmegfelelőbb kiválasztásában szakmai konzultáció keretében kapnak segítséget.