Németországban is indul a Logsicool franchise

Logiscool programozó kurzus
Logiscool programozó kurzus / A Logiscool modulokból álló, egymásra épülő tananyagával és módszerével a gyerekek megszeretik a programozást, és készség szinten használják is a megszerzett tudást. Kurzusaikon és táboraikban már több mint 13.000 diák tapasztalhatta meg, hogy milyen jó élmény a programozás.
Hétfő
2018.06.18.
A több mint féltucat országban jelenlévő magyar programozó iskola franchise további expanziót tervez belföldön és külföldön egyaránt.
 

Az első Logiscool 2014 januárjában nyitotta meg kapuit Budaörsön. Azóta már hét országban (például Horvátország, Csehország, Svájc vagy Spanyolország) és több mint 50 helyszínen tanítják a diákokat a programozás trükkjeire. A Logischool legutóbb Németországban kötött franchise megállapodást programozó iskola és oktatóközpont elindításáról – az országot négy mester franchise területre osztották, ezúttal Észak-Németország ”kelt el”.

A Logiscool mottója: "élmény, alkotás, programozás". Ennek megfelelően a vállalat nem csak a programozás fortélyaira kívánja megtanítani a gyerekeket már egészen fiatal koruktól kezdve, hanem kreativitásra, tanulásra és érvelésre is ösztönzi őket. Az iskolák délutáni órákat és nyári táborokat tartanak, ahol a gyerekek megtervezhetik, majd elkészíthetik saját alkalmazásukat vagy számítógépes játékukat. A Logiscool egyetemi oktatók segítségével, saját fejlesztésű oktatási platformján, életkornak megfelelő programozási nyelven tanítja a diákjait. 

A programozást nem csupán azon diákoknak ajánlják, akik a jövőben ezen területen szeretnének elhelyezkedni, ugyanis - a Logischool vezetői szerint - olyan gondolkodást sajátíthatnak el a gyerekek , amelyet az élet bármely területén kamatoztathatnak. Véleményük szerint a digitális írástudás a jövő tudása, így ennek megismerése elengedhetetlen. Nyári táboraikban (valamint óráikon) a digitális világ érdekes és izgalmas témáival foglalkoznak a diákok és a programozás számos ágazatában kipróbálhatják magukat a gyerekek: 3D játékkészítés, androidos alkalmazás készítés, robotika, stb.

A Logiscoolhoz csatlakozó partnerek többek között pénzügyi tanácsokat kapnak, valamint alap és haladó tréningeken vehetnek részt, melyekhez nem szükséges informatikai előképzettség. A franchise központ emellett természetesen segít a megfelelő helyszín kiválasztásában és támogatást nyújt a marketing, szervezés és adminisztráció területeken is.

A programozó iskolahálózat Magyarországon országszerte, kiemelten pedig Békéscsaba, Eger, Nagykanizsa, Salgótarján és Szolnok városokban keres franchise partnereket.


Kovács Márton
journalist