2016-ban a Marriott 12,41 milliárd dollárért vásárolta fel a Starwood láncot, ezáltal oly mértékben erősítette meg vezető szerepét a világpiacon, hogy nehéz lesz egyhamar beérni.
Szerda
2017.10.11.
Ambiciózus tervekkel tekint a jövőbe a világelső Marriott International, melynek részét képezi Budapest is.
 

A világ legnagyobb franchise szállodalánca, a Marriott International Európában erősíti jelenlétét. A tavalyi évben a Starwood lánc 12,41 milliárd dolláros felvásárlásával pozícióját oly mértékben erősítette meg a világpiacon, hogy már így is nehéz lesz letaszítani a trónról. Azonban idén sem tétlenkedik a jól ismert vállalat, nemrég bejelentette ambiciózus három éves tervét, melyben Európa kiemelt szerepet kapott.

A Marriott International szállodalánc hálózatának bővítésével 2019 végére további 300.000 egységgel kívánja növelni elérhető szobáinak számát. Európában elsősorban Starwood márkájának terjeszkedését tartja szem előtt a vállalat. Budapesten, a Matild Palotában 2019-ben debütáló Luxury Collection Hotel szintén a Marriott portfólióját erősíti majd, melyről korábban itt írtunk.

Amy McPherson, a Marriott International vezérigazgatója nyilatkozatában megemlítette, hogy a 2016-os év kiemelkedő fontossságú volt számukra, melyből a legfontosabb lépés a már említett Starwood lánc felvásárlása volt, aminek eredményeképpen további 40.000 egységgel növelték az Európában található szobáik számát. Ezzel a lépéssel hat év alatt megháromszorozódott a szobaszám a kontinensen, elérve az összesen 134.000 egységet. „Most nagyra törő tervekkel tekintünk a jövőbe. 2020-ig tovább kívánjuk erősíteni vezető pozíciónkat a luxus és komplex szolgáltatások szegmensben, melynek keretében létrehozzuk a világ legnagyobb high-end hotel hálózatát” – ismertette McPherson.

A Marriott International a világ 124 országában több mint 6.000 hotellel és 1,2 millió szobával rendelkezik. Portfóliójában összesen 30 különböző márkát találunk, mint például a Ritz-Carlton, a Courtyard and Residence Inn vagy a hamarosan Budapesten is debütáló W Hotels.


Kovács Márton
journalist