Két világmárka is erősít Budapesten

A W Budapest luxushotel az Andrássy úton, az Operával szemben kerül kialakításra, a 162 szoba mellett elnöki lakosztálynak, étteremnek, konferencia termeknek, spa, fitness és uszoda részlegnek is otthont ad majd.
Hétfő
2017.01.30.
A Hilton és a Marriott hotellánc is új magyarországi franchise szálloda megnyitásáról rántotta le a leplet.
 

A Starwood Hotels & Resorts szállodalánc 2015. novemberi felvásárlása óta a Marriott International a világ legnagyobb hotel vállalata, közel 6000 ingatlannal a világ 120 országában van jelen. A Marriott igyekszik megőrizni vezető pozícióját, és ennek érdekében folyamatosan erősíteni jelenlétét a nemzetközi piacokon. Ezzel összhangban, január közepén a vállalat három új hotel hozzáadását jelentette be globális portfoliójához. 2018-ban indul Írországban a hálózat Aloft franchise márkája, valamint Kínában bővül az ország első Ritz Carlton golf üdülőjével a vállalat. Mindemellett a Marriott megállapodást kötött a budapesti székhelyű QPR Properties Kft-vel az ikonikus W Hotels márka magyarországi debütálásáról.

A W Hotels márka jelenleg egy 50 hotelből álló portfóliót tudhat magáénak, és jó úton jár afelé, hogy 2020-ra elérje a célként kitűzött 75 szállodás létszámot. A Marriott részéről elmondták, hogy a W Budapest hotel megnyitása a luxusszállodák és utazások iránti megnövekedett keresletre ad választ, és hozzájárul, erősíti a vállalat által kiemelt európai növekedést. A W Budapest a Marriott összességében hatodik magyarországi egysége lesz.

És szükség is van a Marriott erőfeszítéseire, ha meg akarja őrizni előnyét, ugyanis alig egy héttel a W Budapest bejelentése után, egy másik hotel-óriás, a Hilton is egy új budapesti szálloda megnyitásáról adott hírt. A lánc szintén az Andrássy út közelében tervezi megnyitni legújabb, egyben harmadik magyarországi szállodáját a Hilton Garden Inn Budapest City Centre név alatt. A VI. kerületi Lázár utca 11-13. szám alatt, várhatóan 2018-ban nyíló belvárosi szállodát az Accent Hotel Management üzemelteti majd, amely jelenleg 16 hazai hotel, köztük több ötcsillagos luxushotel és négycsillagos gyógyszálloda üzemeltetésért is felelős – írja a travelo.hu.

A 214 szobás hotelben bőséges, látványkonyhás reggelit, a la carte ebédet és vacsorát kínáló étterem, valamint hangulatos bár várja majd a vendégeit. Emellett egy, a Hilton Garden Inn márkára jellemző Pavilion Pantry is helyet kap a hotelben, amely egy olyan nonstop delikátüzlet elnevezése, ahol italokat, harapnivalókat és a legszükségesebb egészségügyi és kozmetikai termékeket lehet beszerezni. A szálloda az üzleti utazókra is épít, a három tárgyalóterem mellett business center várja majd a vendégeket.