„A kereslet az egekben”

A HDE koncepcióval és további franchise márkáival (mint a Helen Doron Óvodák, a Mathriders és a Ready Stready Move!) a hálózat napjainkban közel 900 oktatási központot fog össze 36 országban. Ma több mint kétmillió gyermek beszéli az angolt, mint idegen nyelvet, köszönhetően a Helen Doron módszertannak.
Péntek
2016.05.20.
36 országból érkeztek Helen Doron mester franchise partnerek Budapestre a hálózat éves találkozójára. További bővülés és fejlesztések sora jöhet.
 

Április 3-7. között Budapesten rendezték meg az éves Helen Doron English (HDE) Master Franchise konferenciát, ahová 36 országból érkeztek vállalkozók és franchise szakemberek, hogy – kerekasztalbeszélgetések, szemináriumok és szakelőadások keretében – megosszák és megvitassák a legjobb üzleti gyakorlatokat. A Helen Doron franchise központ betekintést engedett a jelenleg még fejlesztési fázisban lévő Helen Doron Közösségbe, ami egy új törzsvásárlói- és üzletmenedzsment rendszer. Ez a globális információmegosztó platform kivételes és hatékony eszközöket fog kínálni, melyeket az értékesítéshez, marketinghez, B2C kommunikációhoz és üzleti elemzésekhez is használhatnak majd a franchise partnerek.

Anne Gordon, az üzletfejlesztés divízió alelnöke a franchise hálózat lendületes, 2015-ös növekedéséről számolt be a konfeerencián: a vállalat összesen 8 új mester franchise partnert üdvözölhetett a tavalyi évben Kínából, Oroszországból, Kazahsztánból, Spanyolországból és Romániából. „Érdekes látni az erős növekedést Spanyolországban, amely piacon egyedül 3 új mester franchise partnerrel bővültünk” – tekintett vissza a tavalyi év eseményeire Gordon.

Az idei konferencián a közösségi és digitális média voltak a fő témák, egyrészt, mint a célközönséggel, vásárlókkal tartott kommunikáció eszköze, másrészt pedig, mint az angol nyelvű oktatóanyagok eljuttatásának hatékony platformja. „Az angol tanfolyamok és – úgy a nyomtatott, mint a digitális – oktatóanyagok iránti kereslet továbbra is az egekben jár. Rekordszámú látogatót figyelhetünk meg honlapunkon, az angol játék-portálunkon, a Kangi Clubban, egyre többen töltik le mobilalkalmazásunkat, de többen vannak rádióhallgatóink és merchandise termékeink vásárlói is” – emelte ki Simon Darr marketingigazgató.

Az 1985-ben alapított Helen Doron English hálózat hatékony módszertant fejlesztett ki kisbabák, gyerekek és fiatalok tanításához, a legmagasabb minőségű oktatóanyagok felhasználásával. A közel 90 mester franchise területtel, nagyjából 900 franchise rendszerben működő oktatóközponttal és több mint 4500 aktív HDE tanárral a hálózat messze a legnagyobb iskola utáni angoloktatás-szolgáltató Európában.

Magyarországon 2004 óta van jelen a nyelviskolahálózat, és jelenleg 70 franchise partner (valamint az őket összefogó hazai mester partner) üzemeltetésében országszerte több mint 120 helyszínen folynak képzések gyermekek és fiatalok számára.

A Helen Doron franchise rendszerében három különböző együttműködési forma is várja a saját nyelviskolában gondolkozó vállalkozókat, érdeklődőket. A csatlakozás Magyarországon lehetséges egy oktatóközpont megnyitásával (50 ezer fő feletti városért/régióért felelős partnerként, akár 200 diák oktatására berendezkedve); egy nyelvstúdió kialakításával (20-50 ezres terület, kb. 80-100 diák); valamint önálló tanárként elsősorban a kisebb településeken.