5 tech-megoldás, amivel fejlesztheti franchise üzletét

Szombat
2015.06.20.
A technológia egyre nagyobb szerephez jut az üzleti életben. 5 példa arra, hogy hogyan állíthatja ezt vállalkozása szolgálatába.
 

A technológia rohamos terjedésével újabb és újabb lehetőségekhez férünk hozzá, és ez különösen igaz az üzleti életben. Ugyanez elmondható a franchise rendszerben működő vállalkozások (franchise átvevők) és az őket összefogó franchise rendszergazdák esetén, amelyek számtalan módszert, tech-megoldást használhatnak fel növekedésükhöz és a siker eléréséhez. A következőkben ezekből szedtünk össze ötöt:

CRM (Customer Relationship Management) rendszer
A franchise átadó számára alapvető fontosságú, hogy tudja, melyik termékből mennyit értékesítettek franchise átvevői, illetve hogy biztosítsa, minden egyes helyszín ugyanolyan integritással és megjelenéssel működik – ehhez pedig a legjobb dolog egy CRM rendszer használata. Egy CRM szoftver segítségével a vállalat teljes kontrollt tudhat magáénak az értékesített termékek vagy szolgáltatások fölött, valamint egy CRM rendszer bevezetése kritikus a franchise partnerek működésének fejlesztéséhez is.

Vonalkód olvasó
Egy vonalkód olvasó segítségével bármelyik franchise átvevő biztos lehet benne, hogy a termékeket a megfelelő módon értékesítik és nincs emberi hibatényező, függetlenül attól, hogy azok a hibák az árazással, az értékesített termékek mennyiségével vagy bármilyen más faktor esetében jelentkeznének. Ez kisebb veszteséget és nagyobb termelési volument biztosít a franchise partnereknek és a rendszergazdának egyaránt.

Biztonság
A technológiára nagy szerep hárul akkor is, amikor a franchise partnerek biztonságáról van szó. Videó kamerák és biztonsági rendszerek segítségével egy vállalkozástulajdonos teljes ellenőrzés alatt tarthatja a üzlete közelében lévő területet. A magasabb biztonsággal több vásárló számára lesz vonzó a környék. Bármelyik franchise átadó és átvevő számára fontos invesztálni a biztonsági felszerelésbe, és az eredmények mindenképp számottevőek lesznek.

Kommunikáció
Ha egy dolgot kellene kiválasztani, amire a franchise átadónak energiáit kellene fordítania, akkor a kommunikáció lenne az. A technológia világában ma már könnyen elérhetőek nagyszerű kommunikációs csatornák, amelyek lehetővé teszik a franchise partnerek számára, hogy hatékonyabban dolgozzanak és magasabb minőségű vásárlói élményt biztosítsanak ügyfeleiknek. Ezzel egy időben, a franchise átadó szintén maximálisan ki tudja használni a technológia nyújtotta előnyöket, például VoIP szolgáltatások használatával telefonos ügyfélszolgálatának fejlesztéséhez, a hatékonyság növeléséhez. A fájlmegosztó programok szintén javíthatják a kommunikációt és produktivitást, ami egy másik érv a tech-világ újításainak használata mellett.

Könyvvitel
Természetesen a pénzügyek nyomon követése, a könyvelés történhet a klasszikus módon, de ez sok időt vehet igénybe és az emberi hibatényezőt is bele kell számolni, ami veszteséghez és hasonló problémákhoz vezethet. Ezért hatékony a technológia használata a pénzügyek adminisztrációjához. Telefonra vagy tabletre letölthető könyvelő szoftverek használatával a pénzügyi tevékenységek végrehajtása és nyomon követése egyszerűbben és azonnal megvalósítható, a franchise átadók és partnereik számára valós idejű rálátást téve lehetővé vállalkozásuk pénzügyeire.

Ha kíváncsi, milyen további eszközökkel fejlesztheti franchise vállalkozását, vagy bővítheti hálózatát partnerek bevonásával, akkor tekintse meg további cikkeinket, melyek tartalmaznak minden olyan releváns információt, amire egy franchise átadónak vagy franchise átvevőnek szüksége lehet.


népszerű a fórumban