Easy Beer
Információ a franchise hálózatról
a franchise rendszer bemutatása
Az Easy Beer bár és étterem egy nyugodt, kényelmes és barátságos környezet, ahol a nagyszerű sörök és finom kézműves ételek kedvelői 200 különböző sört kóstolhatnak meg.
Az Easy Beer vendégek az önkiszolgáló sörcsapok segítségével különleges helyi és nemzetközi sörök széles választékát próbálhatják ki, és csak a kicsapolt mennyiséget (legyen az egy korty vagy egy teli korsó) kell kifizetniük. A sörök frissességéről, a sörcsapolás gördülékenységéről a vállalat innovatív, automatizált söradagoló rendszere gondoskodik, amelyet elsőosztályú hagyományos ügyfélszolgálattal kombinálnak.
Az Easy Beer franchise koncepció azzal a céllal lett megalkotva, hogy biztos, kiszámítható és növekvő bevételt biztosítson az étteremtulajdonos franchise partnerek számára. A részben automatizált folyamatoknak köszönhetően az Easy Beer egységek működtetése kifejezetten egyszerű, valamint a munkaerő költségeket is alacsonyan lehet tartani. Mindössze 1 vagy 2 emberre van szükség a konyhában és 1 vagy 2 emberre a bár és éttermi részben. A magas rentabilitást és hosszútávú életképességet biztosítja a sör iránti magas kereslet Magyarországon és szerte a világon, valamint a sörökön realizált magas árrések.
Miért Easy Beer?
- A sörfalnál a vendégek bármilyen mennyiségben csapolhatnak és tesztelhetik a friss sörkülönlegességeket. Az önkiszolgáló „sörfalnál” több mint 20 válogatott sörfajta van „csapra verve”, ami a sörszervíz egy művészi megvalósulása.
- Az Easy Beer technológia segítségével a bár nyomon tudja követi a söradagolást, így a forgalom kiszámítható és egyenletes marad. Az optimális ízek érdekében söradagoló berendezéseink össze vannak kötve a megfelelő hőmérsékletre hűtött helyiségben tárolt hordókkal. Sörhabhatárolókat is használunk a megfelelő habszint biztosításához. Easy Beer helyszíneinken még egy hordót sem tároltunk a megbontást követő egy hétnél tovább, és semmilyen elpazarolt sör nem keletkezik, ugyanis minden egyes milliliter elszámolásra kerül – függetlenül attól, hogy a vásárló egy féldeci sört kóstol meg, vagy tele tölti korsóját.
- A sörkínálatot a vállalat sör-sommelier csapata a franchise partnerekkel közösen válogatja össze. A csapolt sörök heti rendszerességgel cserélődnek.
- Sörkínálatunk egyaránt tartalmaz kiváló helyi és nemzetközi söröket, kézműves söröket és egyéb nemmegszokott, fantasztikus söröket, melyek bárki számára vonzóak lehetnek, aki szokott sört fogyasztani. A választékban csapolt és üveges sörök találhatók.
- Szintén elérhető egy önkiszolgáló whisky fal, valamint bor fal is, hogy az Easy Beer bár és étterem mindenki számára vonzó helyszínt jelentsen.
- Kézműves snackek, sörkorcsolyák és egytálételek széles választéka is elérhető, melyeket magasan képzett konyhai személyzet készít el. A konyha nyitott, így az emberek nem csak szagolhatják, de láthatják is, ahogy ínycsiklandó ételeik készülnek.
- Összességében modern technológiai megoldásokat kombinálunk nagyszerű sörökkel és kézműves ételekkel, hogy jókedvet, relaxáló, kényelmes, közösségi, egyszerre szórakoztató és oktató jellegű, érdekes élményt nyújtsunk minden vendégünk számára.
- Üzleti vállalkozásként az Easy Beer koncepció egy stabil és növekvő bevétel biztosítására lett létrehozva, miközben egy könnyen menedzselhető vállalkozást jelent. Míg a legtöbb étteremnek magas humán költségekkel kell megküzdeni, addig az Easy Beer koncepció ezeket a kiadásokat egy minimum szinten tartja úgy, hogy a vendégeknek kifogástalan kiszolgálást biztosít.
- Partnereinket felszereljük minden szükséges eszközzel, anyaggal, és biztosítjuk alkalmazottjaik számára a bár/éttermi és ügyfélszolgálati képzéseket.
- Kifejlesztettünk egy innovatív, szabadalmaztatott szoftvert, melyet integráltuk az értékesítési rendszerünkbe a készpénz forgalom kezeléséhez, a forgalom és hűségprogram nyomon követéséhez. Szoftverünk által bárhonnan követhető az értékesítés, fogyasztás, mindössze internet elérésre van szükség számítógépéről vagy okostelefonjáról. A szoftver zökkenőmentesen működik, és további frissítések, funkciók várhatók a jövőben.
- A mi professzionális sör sommelier csapatunk az Ön professzionális sommelier csapatává válik. Ehhez nincs szükség drága személyzet felvételére, az Easy Beer csapat segít a legjobb helyi és nemzetközi sörválogatás összeállításában.
- Egy italbár és éttermi vállalkozás sokszor igen komplex üzletnek bizonyul, sok üzleti tervezéssel a beszerzési árak, készletezés, marketing, HR és rentabilitás nyomon követéséhez. Az Easy Beer csapat kiszámolja, megtervezi az ideális árréseket és a várható költségeket. Ezek a kalkulációk iránymutatásként szolgálnak a nyereségesség maximalizáláshoz.
- A legnépszerűbb és legrentábilisabb sörök kerülnek kiválasztásra Magyarországról, és kifejezetten az Ön régiójából is. Az ételválaszték szintén egy költségelemzés után kerül kialakításra, de megfontolásra kerül a realizálható árrés, a szavatossági idő, sörválaszték, helyi ízvilág is.
- Természetesen partnereink ismerik a legjobban saját piacaikat, régiójukat, ezért Márka Managerünk szorosan partnereink mellett dolgoznak a legjobb menü és sörválaszték kialakításához, amelyet aztán rendszeresen frissítenek, megújítanak.
- Annyira könnyűvé, gördülékennyé akarjuk tenni az Ön számára egy profi és sikeres vállalkozás vezetését, amennyire lehetséges.
saját egységek
2 étterem Rigában (Lettország)
kép egy mintaegységről
információ franchise érdeklődőknek
támogatás a franchise partnereknek
Az Easy Beer koncepció úgy lett létrehozva, hogy három rugalmas konfigurációban is elérhető legyen:
- Bár/étterem egy népszerű turista övezetben
- Bár/étterem egy bevásárlóközpontban/reptéren
- Bár/étterem egy, a helyi emberek számára népszerű övezetben (kevésbé szezonális, kissé különböző menü)
Különböző üzletformátumok vállalkozása számára:
- A helyszínek alapterülete 150 négyzetmétertől kezdődnek, egészen 500 négyzetméterig
- Franchise üzleti modell (meglévő üzlet átalakítása szintén lehetséges)
- Egy vagy több étterem (multi-unit) üzemeltetése, valamint területfejlesztési (Area Developer) lehetőség
Az Easy Beer Franchise Csomag tartalmazza:
- Induló és ügyfélszolgálati képzés a főbb személyzet számára
- Átfogó franchise Működési Kézikönyv
- Minden marketing kommunikációs eszközt tartalmazó Márkakönyv
- Részletes pénzügyi modell egy vagy több egység fejlesztésére vonatkozóan
- Helyszín kiértékelése és jóváhagyása
- Az étel- és italválaszték helyszínre szabása (ha szükséges)
- Árazási és termékkihelyezési irányelvek
- Szabadalmaztatott, innovatív Easy Beer technológiák és szoftverek
- Design és arculati tervek
- Az innovatív berendezések és szoftverünk kedvezményes beszerzési áron érhetők el franchise partnereink számára
- A berendezés és felszerelés lízingelésének lehetősége
- Weboldal minták és internetes domain nevek
- Rendszeres továbbképzések és helyszíni látogatások
- Folyamatos marketing támogatás, bővülő eszköztár
- Rendszeres frissítések a minden receptet, elkészítési javaslatot tartalmazó menüben
becsült teljes befektetés
Befektetés
- A teljes befektetés összegére számos tényező van hatással, mint az ingatlan átalakítási munkálatok költsége, bérleti díjak, stb.
- Egy tipikus Easy Beer bár és étterem tőkeigénye 150 ezer euró (kb. 46 millió forint, ami tartalmazza a teljes felszerelést és szoftvereket nagyjából 80 ezer euró értékben). A felszerelés esetében leasing lehetőség elérhető.
- A befektetés becsült teljes megtérülése: 14–30 hónap.
- Franchise szerződés időtartama: 10 év (hosszabbítási lehetőséggel).
Franchise díjak
- Standard franchise díj: 23 750 euró
- Az első magyarországi franchise partnerek, valamint multi-unit partnerek számára csökkentett belépési díj
- Royalty díj csak a működés 4. hónapjától
Területfejlesztés (Area Development)
- Egy ország vagy régió fejlesztésére vonatkozó kondíciók egyénileg kerülnek meghatározásra.
alapvető elvárások a partnerekkel szemben
Nem lesz szüksége italbár vagy étterem üzemeltetésében szerzett tapasztalatra – ezt mi biztosítjuk. Mindössze a jó ételek, jó sörök iránti szeretetre lesz szükség, és egy közösségi hangulat megteremtésére a saját helyszínén. Természetesen képesnek kell lenni a saját jövőjébe való befektetésre is.
információ a franchise átadóról
kapcsolattartó személy az érdeklődőknek
Juris Roganovs (kapcsolattartás nyelve: angol)
tudjon meg többet
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
legolvasottabb
Trendi vállalkozás ötletek a Franchising.hu-n. 50 hazai és külföldi vállalkozásból válogathatsz, akik terjeszkedni kívánnak Magyarországon!
Több magyar hálózat is részt vett a régió legnagyobb franchise kiállításán.
A hazánkban is terjeszkedő Easy Wine, illetve Easy Beer koncepciók innovációjának köszönhetően könnyen megkerülhető a munkaerőhiány problémája.
Az Easy Wine és Easy Beer egyszerű, innovatív és jövedelmező üzleti lehetőséget jelentenek - a bár- és étteremhálózat franchise vezetőjét kérdeztük a részletekről.
Rövid visszatekintés a tavalyi évre a jelentősebb, magyar vonatkozású franchise piaci események számbavételével.
Az Eat Salad egy francia gyorsétterem-lánc, amely testreszabható salátákat, tálakat és wrap szendvicseket kínál.
A baguette és croissant után nem meglepő, hogy az egyik ikonikus pékség hálózat Franciaországban indult. Mára viszont már globális jelenlétre tett szert.
10 év után 800 egységet nyitott és 20%-os piaci részesedést szerzett a lengyel gasztro szektor kültéri szegmensében a Sweet Gallery.
A 2000-es évek elején szinte minden európai országban jelen volt a hálózat, Németországban a Benelux államokban, sőt még hazánkban is. Akkoriban több problémával is küzdött a franchise óriás, hiszen az új piac teljesen más elvárásokat támasztott a hálózat elé. Amikor 2002-ben kivonult a Wendy’s Magyarországról az volt a közvélekedés, hogy drágább versenytársainál, és ezért nem tudta elérni a kívánt forgalmat.
Egy érdekes gasztro lehetőséget kínál a Bike Cafe mely az Ice Cream almárka alatt kerékpáros modelljében fagylalttal hódítaná meg az utcákat.
Tavaly év végén már felreppentek a hírek miszerint hazánkban is megnyílhat végre az első Five Guys. Ennek apropóján is érdemes belenézni, hogy milyen pszichológiai trükköket alkalmaznak a franchise hálózatok, különösen az éttermek, hogy jobban hozzáférjenek a pénztárcánkhoz.
A több, mint 50 éves múltja ellenére a világ legnagyobb kávézóláncának kevesebb, mint 10 éve van drivethru modellje, de a dobás nagyon bevált a franchise számára.
Honnan tudjuk mennyire komoly egy árvíz vagy tornádó? Elég kérni egy gofrit és kiderül.
Mikor és mennyi pizzát esznek a pentagonban, és mi következik ebből?
Mi áll az olyan cégek sikere mögött, mint a Foodora vagy éppen a Wolt?
Magyarországon is gyakran házasítják össze a különböző ízvilágokat a kisebb sarki éttermek, a Poe Poe is hasonló vonalon, de merőben eltérő ízkombinációkon keresztül kínál ígéretes üzleti lehetőséget.
A katalógusban található adatok a rendszerek, hálózatok tulajdonosaitól származnak. Minden jelölt vagy jelentkező mielőtt aláírna egy megállapodást kérjük ellenőrizze, hogy az adott ajánlat mennyire vonzó a számára, illetve az e a legvonzóbb. A szerkesztőség fenntartja a jogot és törekszik arra, hogy ellenőrizze a katalógusban szereplő adatok hitelességét. Amennyiben olyan adatot, információt talál, ami helytelen vagy nem felel meg a valóságnak, kérjük lépjen kapcsolatba a szerkesztőséggel.