A Fornetti termékei 11 országban, több mint 2000 sütési ponton – 1800 "pékség a boltban" típusú üzletben, valamint franchise boltokban – találhatók meg.
Csütörtök
2015.11.19.
Egy új bútorüzem megnyitásával indította el 600 millió forintos fejlesztési programját Magyarország vezető fagyasztott pékáru gyártója.
 

600 millió forintos fejlesztési programjának első elemeként a Fornetti egy bútorüzemet alakított ki Kiskunfélegyházán. A program keretein belül a közeljövőben csomagolástechnikai eszközeit modernizálja a vállalat, de napirenden van a romániai pékáru üzem bővítése is. A termelés bővítése új munkatársak felvételét is magával hozza, a kecskeméti és kiskunfélegyházi termelés támogatására a Fornetti év végéig közel 100 új munkavállaló felvételét tervezi, akik közül mintegy 20 szakember a most átadott bútorüzemben dolgozik majd.

A hazai fagyasztott pékáru szektor piacvezető vállalkozásának 2006 óta van saját bútorgyártó részlege, amelynek feladata a partnerek értékesítési pontjainak belső tervezése és felszerelése a termékek értékesítésére specializált bútorzattal. „Egészen mostanáig a Fornetti partnereinek igényeit egy 400 négyzetméteres üzem szolgálta ki, a fejlesztés révén ma már több mint 1000 négyzetméteren készülhet az értékesítési pontok bútorzata, berendezése. Amíg korábban hetente két értékesítési pont felszerelését tudta biztosítani a Fornetti, ma már heti 5-6 üzlethelyiség felszerelése is megoldható” – mondta el Vidács Gyula, a Fornetti operatív ügyvezetője. A forgalmi és bevételi adatok elemzése kimutatta, hogy minimum 20-30 százalékkal is nőhet az új bútorzattal és arculati elemekkel modernebbé varázsolt üzletek forgalma.

Sebastian Gooding, a Fornetti Csoport ügyvezetője sajtótájékoztatón közölte, hogy ezer klasszikus franchise boltot üzemeltetnek, ezek számának bővítését tervezik. Reményei szerint a jövő év nyaráig mintegy 200 bolttal lesz több a hálózatukban. Elmondása szerint a magyarországi Fornettit nemzetközi vállalattá fogják fejleszteni.

A most átadott beruházás összhangban áll az új tulajdonos, az Aryzta AG korábbi bejelentésével, amely szerint azonnal kezdetét veszi a piacvezető vállalat fejlesztése. Az új bútorüzem létrehozás mellett a gépjárműparkot is folyamatosan frissíti a vállalat, a fejlesztési program következő fázisában pedig a csomagolástechnika korszerűsítése zajlik majd, de a Fornetti romániai gyárának bővítése is napirenden van.

A több tőzsdén is jegyzett Aryzta AG a világ egyik legnagyobb fagyasztott pékipari termékeket forgalmazó vállalata, négy kontinensen üzemeltet pékségeket, több mint 60 márkanév alatt. Élelmiszeripari árbevételének 47-47 százaléka származik Észak-Amerikából, illetve Európából. A társaság legutóbbi tőzsdei jelentése szerint 2014-ben árbevétele 4,8 milliárd euró, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITA) 566 millió euró volt.