Már a Közel-Keleten jár a PROFIT system

A PROFIT system franchise portáljai a magyar, lengyel, cseh, horvát, román, orosz, szerb, szlovák, szlovén, ukrán és most már a szaúdi franchise piacokról, piaci szereplőiről adnak hírt, közölnek aktualitásokat, és kínálnak egyúttal hatékony eszközöket franchise átvevők vagy a legmegfelelőbb üzleti koncepciók megtalálásához.
Szerda
2015.06.17.
Közép és Kelet Európa vezető franchise tanácsadója Szaúd-Arábiában folytatja expanzióját, és a franchise piaci szereplők támogatását.
 

A nemzetközi PROFIT system csoport közel 20 évvel ezelőtt indult útjára Lengyelországban, azzal a céllal, hogy támogassa és összefogja a franchise piac szereplőit, összehozza a franchise hálózatokat a franchise iránt érdeklődő vállalkozókkal, befektetőkkel. A vállalat franchise expók szervezése mellett kiadója és szerkesztője többek közt országos franchise magazinoknak, valamint franchise portáloknak 10 országában (köztük Magyarországon). Ehhez a kiterjedt portfólióhoz csatlakozott a közelmúltban a szaúd-arábiai franchise portál – a Franchise.sa elindítása a közel-keleti piacra lépés első állomása.  

Közép és Kelet Európa vezető franchise tanácsadója elindítja átfogó tanácsadói és média szolgáltatásait Szaúd-Arábiában. Ahogyan azt a vállalat sajtóközleményben kiemelte, a közel-keleti terjeszkedés egy kézenfekvő válasz a piaci trendekre, ugyanis a régió a nemzetközi franchise márkák egyik legkedveltebb állomásává vált az utóbbi években. A legtöbb franchise rendszer a vendéglátás, a gasztronómia és divat ágazatokban tevékenykedik, melyek közül a kávézók (mint a kanadai Tim Hortons, az amerikai Starbucks vagy a brit Costa Coffee), valamint a divat márkák (GAP, Banana Republic, H&M, stb.) emelkednek ki.

Szaúd-Arábia a Közel-Kelet legnagyobb piaca és egyben a leggyorsabban növekvő gazdasága. Ahogy az egész régióban, úgy az országban is jelentős fejlődésen ment keresztül a franchise szektor az elmúlt években, köszönhetően a nemzetközi franchise márkák egyre nagyobb számú megjelenésének. Jelenleg több mint 300 külföldi vállalat van jelen franchise partnereken keresztül Szaúd-Arábiában, míg nagyjából 30 belföldi márka épített ki franchise rendszert az országban. Elemzők a multi-milliárd dollárra becsült szaúdi franchise piac 12-15 százalékos bővülésére számítanak éves szinten. A rendszeres franchise díjak és royalty-k összesített értéke nagyjából évi 1,3 milliárd dollár. 


népszerű a fórumban