A 2014/15-ös megmérettetés során az összes EU tagállam piacát, valamint Macedóniát, Norvégiát, Svájcot, Szerbiát és Törökországot képviselték vállalatok.
Hétfő
2015.06.08.
A 2014/15-ös European Business Awards program során 24 ezer vállalat közül választották ki és díjazták a 13 legjobb európai vállalkozást.
 

Az RSM (a világ 7. legnagyobb független könyvelő és tanácsadó hálózata) által szponzorált European Business Awards záróeseményén, Londonban nevezték meg Európa legjobb vállalatait. Az exkluzív ceremóniára egész Európából érkeztek piacvezető szereplők, politikusok, nagykövetek és akadémikusok, hogy élőben, a helyszínről kövessék a 11 kategória győztes, az Európa Bajnok, valamint az Életműdíjjal jutalmazott kihirdetését. A díjazott vállalatok 24 ezer európai vállalkozás közül kerültek ki, összesen 170 ezer lakossági szavazat alapján.

Ezek a ragyogó üzletek a legjobbak legjobbjai. Alkalmazkodnak, fejlesztenek, pénzügyi sikereket érnek el és jelentős növekedési potenciált teremtenek. Együtt, közösen egy erősebb üzleti közösség kialakulásához járulnak hozzá szerte Európában, és egy mindannyiunk számára jobb jövőt hoznak létre” – mondta el Adrian Tripp, az European Business Awards vezérigazgatója. Jean Stephens, az RSM ügyvezetője hozzátette: „A sikeres és prosperáló vállalatok jelentik a gazdasági növekedés és stimuláció egyik legjelentősebb pillérét. Minden résztvevő remek referencia országa számára, mi a legjobbakat és további sikereket kívánunk nekik.”

A 11 kategória győztesnek először egy írásos jelentkezési folyamaton, majd egy videós vállalati bemutatkozó anyag értékelésen és személyes interjún kellett keresztül mennie, végül a 709 Nemzeti Bajnok és 110 Ruban d’Honour esélyes közül választották ki őket, mint legjobbakat. A 2014/15-ös megmérettetés során az összes EU tagállam piacát, valamint Macedóniát, Norvégiát, Svájcot, Szerbiát és Törökországot képviselték vállalatok. Összesített forgalmuk tavaly meghaladta a másfél billió eurót (az EU-s GDP kb. 8,23 százaléka), együttesen több mint 60 milliárd euró profitot realizáltak és több mint 2,5 millió embert foglalkoztatnak.

A győztesek

  • Az Év Vállalkozója – BMZ Germany
  • UKTI Díj az Innovációért – ALMAC Group, Egyesült Királyság
  • ELITE Díj az Év Stratégiai Növekedéséért – Antares Vision, Olaszország
  • Díj a környezeti és társasági fenntarthatóságért – SAMHALL Svédország
  • Díj az Ügyfélközpontúságért – Nottingham City Transport, Egyesült Királyság
  • Az Év Munkaadója Díj – Mercedes-Benz Financial Services Törökország
  • Import/Export Díj – AUSA Spanyolország
  • Az Év Vállalata (0-25 millió eurós forgalom kategóriában) – DOK-ING Horvátország
  • Az Év Vállalata (26-150 millió eurós forgalom kategóriában) – Clinigen Group Egyesült Királyság
  • Az Év Vállalata (150+ millió eurós forgalom kategóriában) – TOMRA Systems ASA, Norvégia
  • Az Európai Public Bajnok – Utility Warehouse, Egyesült Királyság
  • Az Elnöki Különdíj – Baron De Ley, Spanyolország
  • Életműdíj – Sir John Madejski, Egyesült Királyság

A 13 díjazott között legnagyobb arányban az Egyesült Királyság képviseltette magát (5 díj), 2 vállalat képviselte Spanyolországot és 1-1 Horvátországot, Németországot, Norvégiát, Olaszországot, Svédországot és Törökországot. Magyarországot összesen 13 vállalat képviselte az idei mezőnyben, melyek közül a Provident Hungary az „Év munkáltatója”, A Tigáz Csoport a „Díj a környezeti és társasági fenntarthatóságért”, a Sziget Cultural Management pedig a „Díj a vevőközpontúságért” kategória tíz legjobb vállalkozása közé került be.

Az RSM International által támogatott European Business Awards idén 8. alkalommal került megrendezésre, és elsőszámú célja, hogy egy erősebb és sikeresebb üzleti közösség létrejöttét támogassa szerte Európában. Minden európai polgár jóléte, társadalmi és egészségügyi rendszerünk nagyban támaszkodik azokra a vállalatokra, melyek egy még erősebb, innovatívabb, sikeresebb, nemzetközibb és etikus üzleti közösséget hoznak létre – egy olyan közösséget, amely egy egyre globalizálódó gazdaság olajozottan működő motorja tud lenni.

A díjazottakról, a megmérettetés mikéntjéről itt olvashat bővebben, illetve nevezheti cégét, vállalkozását a 2015/16-os European Business Awards-ra. 


népszerű a fórumban