Új csomagküldő hálózat Magyarországon

A cseh csomagküldő hálózat Magyarországon is megkezdte működését, és az első budapesti helyszín nem sokáig lesz egyedül. Az idei évben a vállalat több tucat új üzlet kiépítését tervezi a magyar piacon.
Kedd
2015.03.24.
A cseh vállalat hazánkban is elindította csomagküldő franchise hálózatát. Országszerte több tucat helyszínen jelennének meg.
 

A Cseh Köztársaságból indult csomagküldő vállalat, a Zásilkovna.cz (Magyarországon Csomagküldő.hu) tovább bővítette közép-európai hálózatát. Alig egy pár héttel a lengyelországi megjelenés után, a (Csehországban és Szlovákiában franchise rendszerben terjeszkedő) vállalat hazánkban is megnyitotta első üzletét. A budapesti helyszínt ráadásul hamarosan újabbak követhetik,  rövid idő alatt az ország minden pontján megjelenne a hálózat. Hazánk mellett a Zásilkovna az év második felében további országokban, Romániában és Szlovéniában tervezi régiós expanziójának folytatását.

A Zásilkovna hálózata nem csak elosztó és átvevő pontokat takar. A hagyományos kézbesítő helyek mellett a vállalat a tavalyi év végén indította el saját márkaüzlet projektjét, ahol a partner web-áruházak – a helyszín kiválasztása után – megjeleníthetik, valamint közvetlenül értékesíthetik termékeiket. A Cseh köztársaságban már 3 ilyen üzlet működik, és ezek aktív bővítése is a tervek között szerepel.

Az új projekt mellett a Zásilkovna jelenleg több mint 6 ezer web-áruháznak kínálja vásárlók elérésének lehetőségét. Most, ezek előtt a web-áruházak előtt – a Zásilkovna környező országokban való terjeszkedésével – szintén új piacok nyílnak meg. És úgy tűnik van is igény a termékekre a szomszédos piacokon, a cseh üzletemberek 2014 első felében a megrendelések közel 50 százalékos növekedéséről számoltak be 2013 megegyező időszakához képest. Pedig egészen mostanáig a web-áruházak nagy része nem is gondolt a határokon túli értékesítésre.

Az új üzletekkel a cseh web-áruházak export tevékenységét is támogatni szeretnénk, amelyek jó esélyekkel indulnak a környező piacokon. A web-áruházak, akik velünk működnek együtt, Kelet- és Nyugat-Európában is használhatják a hálózat fejlett infrastruktúráját és stratégiai helyszíneit. A külföldi vásárlók pedig olyan előnyöket élvezhetnek, mint az alacsony költségek, a minőségi szolgáltatás és az eredeti termékek” – mondta el Simona Kijonkova cégalapító.


népszerű a fórumban