Az elmúlt két évben az Enterprise jelentősen kiterjesztette hálózatát Európában, olyan országokban jelenve meg, amelyek együtt a teljes európai gépjárműkölcsönző piac 90 százalékát fedik le.
Csütörtök
2014.06.26.
Jelentős potenciált lát az európai gépjárműkölcsönző piacban az Enterprise Rent-A-Car. Újabb öt országban jelenik meg a hálózat.
 

Következő fázisába lépett az Enterprise-Rent-A-Car európai expanziója: a tavaly áprilisi Magyarország-Ausztria-Szlovákia ”hármas” után most újabb öt piacon lesz elérhető az autókölcsönző hálózat szolgáltatása: Belgiumban, Csehországban, Cipruson, Bosznia-Hercegovinában és Macedóniában. Az amerikai Clayton-i székhelyű, az USA-ban piacvezető Enterprise Holdings részét képező autókölcsönző márka az utóbbi időben jelentősen növelte jelenlétét Európában. Az öt új piacon kialakított helyszínek a franchise hálózat részét képezik és jelenlétet biztosítanak a stratégiai lokációkon, beleértve a főbb reptereket és városokat.

Az 1957-ig visszanyúló gyökerekkel rendelkező vállalat 2012 végén indította el a zászlóshajó Enterprise Rent-A-Car márka köré épített franchise rendszerét, első partnerként a Guerin Car Rental Solutions csatlakozott Portugáliában. Az elmúlt két évben az Enterprise jelentősen kiterjesztette hálózatát Európában, olyan országokban jelenve meg, amelyek együtt a teljes európai gépjárműkölcsönző piac 90 százalékát fedik le. Mindezt felvásárlásokon és gondosan kiválasztott, helyi, kiváló ügyfélszolgálatukról híres autókölcsönző cégekkel megkötött franchise megállapodásokon keresztül érte el a hálózat.

Elsősorban az egyre nagyobb számú amerikai turista és utazó fűti expanziós erőfeszítéseinket Európában, ahol még az idén további új piacok várhatók” – mondta el az Enterprise nemzetközi franchise igazgató-helyettese, Peter Smith, aki hozzátette „Az Enterprise márkanév egy autókölcsönzőn azt az ígéretünket képviseli, hogy a legjobb szolgáltatást biztosítjuk bárkinek, aki az Enterprise járművét kölcsönzi ki. Célunk, hogy ugyanazt a barátságos szolgáltatást kínáljuk ügyfeleinknek bárhol a világon, ahol a márkát látják. Hálásak vagyunk franchise partnerinknek szerte Európában azért, hogy lehetővé teszik számunkra ígéretünk folyamatos és a legmagasabb sztenderdeknek megfelelő betartását.

Magyarországon tavaly tavasszal vált elérhetővé az Enterprise szolgáltatása, amikor az autókölcsönző hálózat bejelentette új franchise partnerét, a németországi székhelyű Megadrive Autovermietung GmbH személyében. A német partner Magyarországon, Ausztriában és Szlovákiában felelős a hálózatfejlesztésért. Magyarország elsősorban a növekvő turizmus és az országba beáramló külföldi befektetések miatt jelent vonzó piacot a hálózat számára.

Európában az Enterprise Nagy-Britannia, Írország, Franciaország, Spanyolország és Németország piacain elsősorban saját tulajdonú és üzemeltetésű autókölcsönzőkkel van jelen, franchise partnerek révén pedig olyan további országokban, mint Magyarország, Portugália, Olaszország, Hollandia, Ausztria, Szlovákia, Görögország, Horvátország.