Bricostore áruházakat bérel az Obi

Az OBI növekedési stratégiája Magyarországon a teljes országos piac lefedése, ami becsléseik szerint 27-28 áruházzal (a kihelyezett üzleteket is beleszámolva) lehetséges.
Hétfő
2013.02.04.
Az OBI három megüresedett Bricostore áruházat is kibérel, március hetedikén pedig nyílik huszonötödik áruháza, Győrben.
 

Az OBI magyarországi hálózata négy egységgel is bővülne a közeljövőben. A jelenleg 24 áruházat üzemeltető OBI Hungary Retail Kft. három megüresedett Bricostore áruházat kíván bérbe venni, emellett pedig március hetedikén nyílik meg az ország huszonötödik OBI áruháza Győrben. A szóban forgó Bricostore ingatlanok mindegyike Budapest vonzáskörzetében található (Fóton, Budakalászon és Soroksáron), azt azonban még nem tudni, hogy mikortól öltöznének narancssárgába az üzletek, mivel a német anyacég mindaddig nem ad tájékoztatást, míg a Gazdasági Versenyhivatal nem engedélyezi a terjeszkedés e formáját.

A Magyarországon üzemelő barkácsáruházak közül az OBI áll a legbiztosabb lábakon. Hat budapesti és tizennyolc vidéki egysége több mint 16 millió látogatót fogadott a tavalyi évben. Alkalmazottainak száma 1630 fő, amely a készülő győri áruházzal további 70 fővel bővül. A Világgazdaság írása szerint a nyitás csaknem egy évet csúszik, mivel Christoph Wackerbauer, az OBI Hungary Retail Kft. ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta még 2011 októberében a lapnak, hogy 2012 második negyedévében tervezik a nyitást. A győri egység végül csak most márciusra készül el, de a megszokott környezetben, 8200 négyzetméteren várja majd a vásárlókat.

Az OBI Európa 13 országában van jelen, és összesen 570 áruházat működtet, ebből 340-et Németországban. Tavalyi összesített forgalma 6,4 milliárd euró volt, az alkalmazottak száma 40.600 fő. Az első OBI Hamburgban nyílt 1970-ben, Magyarországon 1994 óta van jelen a cég.


népszerű a fórumban