Több nemzetközi hálózat is első lengyelországi partnereit kereste az expón. A képen a Yogen Früz standja látható.
Szerda
2012.10.24.
Megrendezésre került a régió egyik legfontosabb franchise eseménye, ahol az érdeklődők létszáma meghaladta az előző évekét.
 

A lengyel Profit System tanácsadó cég tizedik alkalommal rendezte meg Közép-Kélet Európa legnagyobb franchise vásárát, ahol idén is nagy számban voltak jelen az érdeklődők. Tizenöt különböző szektor közel száz vállalata vett részt kiállítóként a három napos eseményen. A többezer potenciális átvevőjelölt lehetőséget kapott arra, hogy személyes kapcsolatba kerüljön egyes hálózatok képviselőivel, valamint több olyan előadást is meghallgathattak, amelyből megtudták, hogy a szakemberek szerint mire kell figyelni egy saját franchise megfelelő kiválasztásánál, valamint hogy milyen finanszírozási források állnak rendelkezésükre.

A kiállítók között jelen volta a legnagyobb étterem hálózatok képviselői. Olyanok, akik már jelen vannak a lengyel piacon és terjeszkedésükhöz keresnek partnereket (McDonald’s, Telepizza), és olyanok is, akik első egységeiket kívánják létrehozni Lengyelországban (Yogen Früz).

– Azért is vagyunk itt kiállítóként minden évben, mert közeli kapcsolatba kerülünk a vállalkozókkal, és így meg tudjuk határozni, hogy olyan karakterrel rendelkezik-e, amilyet keresünk éttermeink vezetéséhez – mondta Monika Dabrowska, a lengyelországi McDonald’s franchise menedzsere. - Vannak olyanok is, akik az előző években nem feleltek meg feltételeinknek, de egy-két év elteltével alkalmassá váltak arra, hogy megnyissák saját éttermüket.
Magyar hálózatok közül idén csak az Ice n’ Go jégkrém franchise volt jelen a vásáron, mint kiállító.

- Sok olyan esettel találkoztam, ahol a megfelelő információk hiányában vágott bele valaki egy franchise üzlet nyitásába, és pár hónap múlva kénytelen volt bezárni a boltot, mert vagy nem kapta meg az ígért háttértámogatást, vagy olyan szakterületet választott, amihez nem voltak meg a szükséges kompetenciái – mondta Tomasz Markowski, látogató. – Én elsősorban azért jöttem el az expóra, hogy elsőkézből kapjak választ kérdéseimre, illetve azért, mert egyszerűbben összehasonlíthatóak az egyes kiállítók franchise csomagjai.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban