Bemutatkozott az Edukido hazánkban is

Edukido
Edukido / A budapesti előadáson résztvevők megismerhették a hálózat működését
Csütörtök
2023.04.27.
A lengyel oktatási koncepció kedden, Április 25-én tartott előadást először a magyar piacon.
 

A franchise hálózat alapítója Piotr Szczepkowski, illetve a franchise igazgató Kamila Holody tartott bemutatót a koncepcióról, mely LEGO kockákkal reformálná meg az oktatást. Most is több, mint 50 tanoda működik sikeresen a Lengyelorszságban. A macedón, ukrán, illetve a horvát piac után hazánkban terjeszkedne a hálózat.

Több szempontból is különbözik a megszokott napközis foglalkozásoktól a lengyel elképzelés. Az órák jelentős része ugyanis sok gyermek által ismert és kedvelt játékkockákra épül, melyek segítségével - az Edukido által kifejlesztett tananyagra építve - az oktató komplex témákat tud bemutatni a fiataloknak, akik ezt játékosan tudják elsajátítani.

A lexikai tudás helyett a gyerekek praktikus elméleti tudásra tesznek szert azáltal, hogy a füzetbe való másolás helyett, saját kezükkel építenek meg egy várkaput vagy éppen egy marsjárót.

Gyakorlati haszna mellett a koncepció üzleti sikere annak is betudható, hogy alapvetően alacsony tőkebefektetéssel, gyorsan elindítható. A belépő partnerek akár 2 hónapon belül meg tudják kezdeni a működést saját tanodájukkal. A hálózat alapítója Piotr maga is üzemeltet Edukido tanodát, melyet korábban más oktatási hálózatokhoz való csatlakozás után fejlesztett ki. Elmondása szerint a koncepció már megállta a helyét a magyar piachoz hasonló kelet-közép-európai szektorban, ezért úgy gondolja hazánkban is sikeres lesz.

A rendezvény szervezésében részt vett a magyar és a lengyel franchise szövetség is. Hazánkat a Magyar Franchise Szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin képviselte a bemutatkozón, melyen elsősorban a vállalkozási lehetőségben érdekelt tanárok és befektetők vettek részt.


SAJTÓKÖZLEMÉNY